Yasemin Boran: Temmuzda neler olacak?







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Daha iyimser ve olumlu olabileceğimiz bir döneme giriyoruz. Çünkü, Türkiye'nin yükselen Burcu Yengeç. Ve Jüpiter, 14 Temmuz'da Yengeç Burcu'na giriyor.

Jüpiter, bolluk, bereket, şans gezegeni. Güneş sistemimizin en büyük gezegeni. Ve büyümeyi, genişlemeyi sembolize ediyor. Tabii hangi gezegenlerle bakış açısı oluşturursa, onların özelliklerini de büyütüyor.

Jüpiter aynı zamanda felsefe, din ve uzun yolculukları da sembolize ediyor. Böylece yüksek bir anlayış ve içsel bir derinlik de veriyor. Bu durum yaşantınızı ve içinde bulunduğunuz hali sorgulamanıza neden olabilir.

Ancak sorgulamak, kararında yapılırsa kişiyi yükseltir. Fakat, giderek derinleşen bir sorgulama içine girecek olursanız, o zaman depresif bir hal yaratabilir. İşte bu halden uzak durmak gerek.

Halbuki kişinin bugüne kadar yaptıklarını sorgulaması ve geldiği noktayı belirlemesi, gelişmesi açısından çok önemli. Ve Jüpiter'in etkisi, kişinin gelişmesi ve büyümesi için çok olumlu.

Tabii bütün diğer gezegenlerin etkilerinde olduğu gibi Jüpiter'i de doğru kullanmak gerekiyor. Büyüteç gibi bir gezegen olduğu için her şeyi büyütüyor. Bu nedenle israfa kaçmamak gerekiyor. Hem de her konuda. Parasal harcamalardan tutun da iyimserliğinizin boyutlarına kadar aşırılığa neden olabilir.

*

Türkiye'nin Yükselen Burcu'nun Yengeç olduğunu belirtmiştim. Şimdi Jüpiter, Türkiye'nin yükselenini tetikleyecek. Böylece halkın iyimser bir tutum içine girmesine neden olacak. Aynı zamanda olumlu beklentiler içine gireceği için gelişmelerin de olumlu yönde olmasını bekleyebiliriz.

Jüpiter'in bu konumundan en fazla Yengeçler etkileniyorlar. Olumlu etkilenen diğer burçlar ise, Akrep, Balık, Boğa ve Başaklar. Sizin için verimli bir dönem başlıyor. Fırsatlar karşınıza çıkacak. Tabii bunları fazla rahat davranıp kaçırma ihtimaliniz olabilir. Çünkü, Jüpiter'in verdiği iyimserlik hali, 'nasıl olsa olur' duygusunu büyütebilir ve fazla rahat davranmanıza neden olabilir. Fırsatları değerlendirmek için gayret göstermeli ve tembellikten kaçınmalısınız.

*

Jüpiter'in sert etkilediği Koç ve Teraziler ise hayatlarını sorgulama konusunda derinleşebilirler. Bu devre içinde anlayışsız bir tutum içine girebilirsiniz. Özellikle maddi veya manevi açıdan sahip olduklarınızı israftan kaçınmanız gerekiyor. Parasal sıkıntılarınızı büyütmekten kaçınmalısınız.

Oğlaklar ise Jüpiter'in zıt etkileri altında bulunuyorlar. Gökyüzünün bu konumu karşınıza ilginç fırsatların çıkacağını işaret ediyor. Ancak, bunları değerlendirme konusunda pek doğru davranmayabilirsiniz. Tedbirli ve anlayışınızı yükseltmeniz gerekiyor.

Uzun zamandır Yay Burcu'nda geri giden Mars ise Temmuz'un 20'sinden itibaren düzelmeye başlıyor. Böylece atılımlarınızı hızlandıracaksınız. Zayıf olan enerjiniz yükselecek ve kendinizi daha güçlü hissetmeye başlayacaksınız. Böylece yeni atılımlarda bulunmak için yeterli istek ve enerjinin içinizde yükseldiğini hissedeceksiniz.

Mars'ın bu konumundan başta Yay ve İkizler etkileniyorlardı. Şimdi kendinizi çok daha güçlü hissetmeye başlayacaksınız. Ayrıca kendi gücünüzün farkına varabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Aşk potansiyeliniz harekete geçiyor. Yapabileceklerinizin üzerinde sorumluluklar almaktan kaçınmalısınız. Olabileceklerin üzerinde beklentiler içine girerek kendinizi fazla zorlamamalısınız. Bu devre içinde seyahate çıkabilir ve böylece rahatlayabilirsiniz.

Olumlu etkilenen Koç, Aslan, Terazi ve Kovalar isteklerini gerçekleştirmek için harekete geçebilir ve enerjilerini yapıcı yönde kullanarak, son derece kararlı davranabilirler.

*

Gökyüzünün bu konumundan sert etkilenen Başak ve Balıklar ise biraz gergin ve sabırsız bir tutum içine girebilirler. Enerjinizi yapıcı yönde kullanmak için gayret göstermelisiniz. Tabii bu arada harcamalarınıza da özen göstermeniz gerekiyor. Kendinizi fazla yormaktan kaçının. Aslında Mars enerjisini bitirmeniz gereken işleri daha hızlı yaparak akıtabilirsiniz. Sportif faaliyetler ve açık havada yapacağınız yürüyüşler sizi hem rahatlatacak, hem de sağlığınızın güçlü olmasını sağlayacak diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları