Yasemin Boran: Tatminsiz düşünceler (2)

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İnsan, yapmak isteyip de yapamadığı ne varsa, bunların düşünceleri içinde kaybolup gider. Yaptıklarının ise, neredeyse önemi yok gibidir. Sahip oluncaya kadar göbeği çatlayan o değildir sanki... Sahip olduğu anda neredeyse değer kaybına uğramıştır.

Şimdi gözü yeni hedefler peşinde, elde edememiş olmanın sıkıntısı içindedir. Sanki onu elde ederse tatmin olacakmış gibi bir duygu bütün benliğini sarar. Düşünmek bile heyecanlanmasına neden olur. Sırf bunun için yaşıyormuş gibi bir izlenim uyandırır, belki de öyledir... Ve bu durum böyle sürer gider.

Peki, iş hayatında para kazanmak için ya da mal sahibi olmak için böylesi bir tatminsizlik sergileyen insan, diğer konularda farklı mı davranıyor?..

Etrafınıza şöyle bir göz atın. Hatta kendi yaşantınızı kısaca gözden geçirin. İnsan ilişkilerinden, aşk ilişkilerine aile hayatınızdan cinsel yaşantınıza kadar üstün körü de olsa kendinizi biraz incelemeye çalışın.

Adına düpedüz tatminsizlik demeseniz bile birşeylerin yarım olduğu duygusunu hissediyorsunuzdur. Tamamlanması gereken çok şey vardır.

Elde edilmesi bir türlü mümkün olmayan şeylerin peşinde ömrünüz heba olup giderken elinizdekilerin değeri yok gibidir. Hep komşunun tavuğu kaz gibi görünür. Kazların peşinde koşayım derken bir de bakarsınız ki, elinizdekiler uçup gitmiş. (SÜRECEK)

Yazarın Tüm Yazıları