Yasemin Boran: Sabırlı olmak






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sabırlı olmak, Satürn'ün etkilerinden biri. Ve Türkiyeliler sabırlı olmayı biliyorlar. Çünkü astrolojik açıdan Satürn etkisinde doğmuşlar. Yani Türkiye'nin kuruluş anında Satürn etkisi var. Tabii bu da bizlerin sabır gibi önemli bir meziyete sahip olmamızı sağlıyor.

Önemli bir meziyet diyorum, çünkü her ne çeşit istek, kazanç ve başarı olursa olsun elde edebilmek için 'sabır'a ihtiyacınız var. Sabırlı olan kişi, aynı zamanda tahammülü yüksek, iradeli, ne istediğini bilen, kararlı kişi demektir. Tabii bütün bu özelliklerin hepsini birden içinde barındıran 'sabır' sahibi kişinin nihayetinde her ne istiyorsa, elde ettiğini görüyorsunuz.

Zaten büyük başarılara imzasını atmış olan kişilerin doğum haritalarını incelediğiniz zaman kuvvetli bir Satürn etkisinde doğmuş olduklarını görüyorsunuz. Yani sabır, dirayet, irade, kararlılık gibi meziyetlerle donanmış bulunuyorlar.

Her ne olursa olsun, son derece sert koşullar içinde bulunsun, sabırlı olan kişi metanetini korur. Karamsarlığa kapılıp moralini bozmaz. Yani gücünü azaltacak düşünce ve duygulara kapılmaz. Çünkü, göstereceği en ufak zaafın iradesini zayıflatacağını bilir. Bu nedenle serinkanlı ve sabırlı davranır. Duygularını denetim altında tutar ve aklın yolunu izler. Çünkü, karmaşık dönemlerde duygular da karışmaya hazırdır. Halbuki şimdi en fazla akıllı olmaya ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Dingin, sakin ve sabırlı olmamız gerekiyor. Şayet kendimizi güçlendirmek ve istediklerimizi elde etmek istiyorsak... Krizi aşmak istiyorsak diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları