Yasemin Boran: Nisanda neler olacak







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Şimdi pek çok kişiyi deprem korkusu sarmış. Bana gelen telefon ve maillerden anladığıma göre fısıltı gazeteleri iş başında. Birileri 'deprem olacak' diye fısıldıyorlar. Ne çeşit bir menfaat güttüklerini tanrı bilir. Ama insanları huzursuz ettikleri kesin.

Rasathaneden ya da güvenilir bir araştırma ekibinin yaptığı bilimsel bir çalışmanın sonuçlarını ilan ediyor olsalar gam yemeyeceğim. Zaten bizzat üst düzey yöneticilerimiz devreye girer ve halkı uyarırlar. Neyse, şimdi bu konuya girecek olursak asıl konumuz kaynayıp gidecek. Bunu başka bir günün konusu yapalım ve bu ay neler olacak kısa bir göz atalım.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, 5 Nisanda İstanbul için beklenen büyük deprem olmayacak. Gökyüzünde astrolojik açıdan böyle bir potansiyeli işaret eden gezegen konumu yok.

Fakat, Venüs'ün geri gitmeye bu ay da devam etmesi, halkın duyguları üzerinde yoğun bir karamsarlaşmaya neden olabilir. Tabii en önemlisi de finans ve parasal konulara yönelik açığa çıkabilecek karamsar duyguların depresif bir durumu ortaya çıkarması mümkün. Ancak, bu durumun da geçici olduğunu hemen söylemeliyim. Çünkü, 22 Nisandan sonra Venüs düzeliyor ve ileri doğru hareketini başlatıyor.

Kısa bir hatırlatma yapmak için (Çünkü bu astrolojik açıdan önemli bir işaret) Venüs'ün özelliklerine şöyle bir bakalım;

Venüs, aşk, sanat, güzellik Tanrıçası. İlişkileri, duyguları, para ve sahip olunan değerleri sembolize ediyor. Venüs geri gitmeye başladığı zaman o burçtaki hareketi yavaşlıyor ve sembolize ettiği özellikler görünür hale geliyor. Açık seçik, anlaşılır oluyor.

Bu ayın göze çarpan en ilginç tarafı ise, Ateş unsurunun öne çıktığı bir dönem olması. Tam beş gezegen Ateş burçlarında dolaşacaklar.

Güneş Koç'ta, Merkür, 7 Nisandan itibaren Koç Burcunda dolaşacak. Venüs zaten Koç'ta, Mars ve Pluton Yay Burcunda.

Gökyüzünün bu konumu Ateş unsurunun yoğun bir biçimde açığa çıkacağını işaret ediyor. Yani enerjik, istekli ve hareketli bir döneme giriyoruz. Venüs'ün etkilerini tabii ki unutmayalım fakat, diğer etkilerin harekete geçirici enerjisi de son derece kuvvetli ve etkileyici. Bu durum hızlı kararlar almaya yardım edebilir. Özellikle üst düzey yöneticilerin büyük bir gayret ve istekle bizzat işin içine girerek, çalışarak öne atılabilir ve mücadeleci bir tavır sergileyebilirler.

Evet, Nisan ayının daha umut verici olduğunu söylemek mümkün. Üstelik aşk duygularının da yoğunlaşacağını belirtmeliyim. Bu durum dünyaya daha iyimser bir gözle bakabilmemize yardımcı olabilir. Dünyayı nasıl görüyorsak, öyle yaşıyoruz diyorum, Yasemin'ce....

Yazarın Tüm Yazıları