Yasemin Boran: Merak ettikleriniz






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

‘‘Terazi Kadını’’ rumuzuyla gönderilen mektubun sahibi aynı zamanda bir Terazi. Üstelik şu sıralarda Koç Burcu'nda geri giden Venüs'den sert etkiler alıyor.

Venüs, sevgi, anlayış, sanat, güzellik, ilişkiler gibi konuları sembolize ediyor. Bu demektir ki, Venüs'ün sembolize ettiği alanlar da içinize kapanacak, derinleşecek ve içsel bir sorgulamaya geçeceksiniz.

Aslında bu devre sizin için bir çeşit çözülme ve değişim noktası. Bugüne kadar yaptıklarınızı ve geleceğe yönelik hedeflerinizi gözden geçirmeniz, çok doğal.

Ayrıca bir zamanlar olmasını çok istediğiniz, elde edebilmek için büyük gayretler gösterdiğiniz konuların hiç de kendinizi paralamanızı gerektirecek türden şeyler olmadığının ayırdına varmış bulunuyorsunuz. Elbette ki, bu duygu insanı hırpalayıcı bir sonuç. Ancak, sadece birinci aşamada bulunuyorsunuz. Yani içinizde endişeler uyandıran ‘‘acaba gelecekte de ulaşmak istediklerime ulaştığımda aynı sıradanlığı, heyecansızlığı hissedeceğim’’ şeklindeki kaygılarınızdan uzaklaşmalısınız. Çünkü, şu anda hissettikleriniz, kendi gelişiminizin sadece birinci aşaması ve hep böyle hissedilir.

Önce, içinde bulunduğunuz koşulları ve kendinizi kavrarsınız. Elde ettiğiniz başarıları yakalar ve bunun hakedilen duygusunu içinizde kuvvetle hissetmezsiniz. İşte tam bu sırada kendi gerçeğinizi yakalama fırsatıyla karşılaşmanız mümkün.

Kendi anlam derinliğinizi ölçmek, kavramak ve evrim sürecinizde aşama yapmak için çok değerli bir noktadasınız. Değerlerinizi ölçmek için değişiminizi gerçekleştirmek için dikkatinizi yoğunlaştırın. Bundan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz. Anlamak ve kabul göstermek aşamasına geçiş yapabilirsiniz. Bu pek kolay bir süreç değildir. Fakat, siz tam da bunu gerçekleştirebilecek noktaya gelen şanslılardansınız diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları