Yasemin Boran: Mars enerjisi






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Astrolojik açıdan Mars, 'büyük enerji' demektir. Kas gücünü, fizik enerjiyi sembolize eder. Şimdi Mars'ın uzun süre aynı burçta dolaştığı bir dönemdeyiz. Eylül ayına kadar Yay Burcu'nda dolaşacak olan Mars şu sıralar Türkiye'nin yıldız haritasındaki Ay'ı harekete geçirmiş bulunuyor. Ay, bilinçaltı ve duyguları sembolize ediyor. Mars etkisiyle bilinçaltına biriktirilmiş olanlar duygusal patlamalarla açığa çıkabilir. Tabii bu durumun son derece zorlayıcı bir etki olduğunu belirtmek gerekiyor.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar başta Yay ve İkizler tipleri. Özellikle burcun son on günlük devresinde doğan Yay ve İkizler Burcu mensuplarının şu sıralar sabırlı davranmaları gerekiyor. Sabırsız, tahammülsüz ve tepkili bir tavır içine girebilir, sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda bulunabilirsiniz.

Halbuki Mars'ı yıkıcı bir biçimde kullanmak yerine yapıcı yönde kullanmanız mümkün. Biraz sabırlı davranırsanız ve duygularınızı harekete geçirecek olaylar karşısında hemen tepki göstermek yerine akıl süzgecinden geçirirseniz, iyi olur. Bu dönem, fizik güç gerektiren işler yapabilirsiniz. Uzun süre yorulmadan çalışabilir, son derece üretken ve verimli işler ortaya çıkarabilirsiniz. Mars enerjisini kırıcı ve yıkıcı bir biçimde kullanmak yerine bir türlü tamamlayamadığınız, size sıkıntı veren işlerin üstesinden gelmek için kullanabilirsiniz. Tabii bu arada Mars'ın tedirginlik ve kararsızlık veren etkisini cesarete dönüştürüp kararlı bir biçimde kullanmanız mümkün. Bunun için sabırlı ve sakin davranmanız yeterli olacaktır.

Yay ve İkizler'den başka Balık ve Başaklar Mars'tan sert biçimde etkileniyorlar. Koç, Aslan, Terazi ve Kovalar ise olumlu etkileniyorlar. Aslında Mars'I herkes biraz gayretle olumlu kullanabilir, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları