Yasemin Boran: Kendinizi bırakmayın







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Şubat ayının zor ve karmaşık geçeceğini astrolojik incelemelerim sırasında tesbit etmiştim. Üstelik bu konuda uyarılarda da bulunmuştum. Fakat, uyarıların ciddiye alınması için sanırım bizlerin biraz daha bilgilenmeye ihtiyacımız var. Bu da zaman demektir.

Bu arada şöyle diyenler de çıkabilir;

‘‘Uyarıları istediğiniz kadar ciddiye alın ve tedbirli davranın. Bazen hiçbir işe yaramıyor. Yani olacaklar oluyor.’’

Peki böyle bir durumda ne yapacağız. Kendimizi olanların girdabına mı, bırakacağız?

Elbette ki, hayır. Her ne olursa olsun, var olmak için direnç göstermemiz gerek. Zaten varlığın birinci görevi kendini korumak ve var olmaktır. Bunun için de öncelikle zihin ve ruh sağlığımızın dengesini korumamız gerekiyor.

Sonra öğrendiğimiz başka bir şey var, ki insanlığın evrimi devrelerle doludur. Bireysel olarak yaşadığımız dönemler kimi zaman parlak, kimi zaman karanlık olmuştur. Ama en karanlık zamanlar da bile ışık vardır. Görmeyi bilenler için! Ve bilenler, karanlık gecenin sabahında doğacak ışığı beklemeyi bilirler.

Bilmeyenler ise, karanlık olduğunu gördüklerinde hayatlarının kalan kısmını karanlıkta geçirecek zannederler. Ve tabii bu duruma katlanamayıp depresyona girerler. Yani sağlıkları bozulur.

Halbuki hiçbir hal, hiçbir durum daima aynı şekilde devam etmez. Karanlık geceyi gündüzün aydınlığı kovar. Ve aydınlığı da karanlık gece takip eder. Ve insanlığın evrimi de benzer bir süreçten geçer. Fakat, her karanlık gecenin ardından doğan gün beraberinde değişimi de getirir. Yani insan hiçbir zaman yeni güne aynı şekilde uyanmaz. Zaten Güneş'de her gün aynı yerden doğmaz.

Fakat, biz insanlar bunu pek bilmeyiz. Ve kendimizin hep aynı kaldığını zannederiz. Taa ki bizi sarsacak, belki de canımızı acıtacak bir durumla karşılaşıncaya kadar.

Kimimiz sarsıntıya kapılır, kimimiz ise bunun geçici olduğunu bilir. İşte önemli olan her şeyin geçici olduğunu bilmenin yarattığı hal içinde dinginliği koruyabilmek...

Astrolojik açıdan gezegenler içinde bulunduğumuz dönemi işaret ediyorlardı. Şu an yaşıyoruz. Fakat, aynı gezegenler önümüzdeki süreç içinde daha başka şeyler yaşanacağını da işaret ediyor. Ve ben, yarından itibaren bunları ayrıntıları ile yazacağım, kendinizi bırakmayın diyorum Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları