Yasemin Boran: Kararsızlığın çözümü (2)

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Aslında insanlar kararsızlığın sislerine öyle kolay kolay dalmıyorlar. Kendilerini ve bulundukları yeri kaybetmiyorlar. Neyse ki, düşüncelerin oradan oraya sıçradığı kararsızlıklar içinde bocalanan dönemin mayalanma süreci hayli uzun.

İşte bizim değerlendireceğimiz zaman süreci de bu mayalanma dönemi. Kararsızlığınız kronikleşmeden dikkatinizi kararlarınıza yöneltin. Öncelikle, ‘‘alacağınız karar hayatınızı olumsuz yönde değiştirirse’’ endişesinden kurtulmanız gerekiyor. Çünkü, bu endişe duygusu giderek büyür ve korkuya dönüşür. Sonra da ‘‘panik’’ halini alır ki, bundan sonra yapacak birşey kalmaz. Panik hali, daha önce sözünü etmiş olduğum sislerle kaplı, hayatınızı durdurduğunuz haldir. Bu nedenle duygularınız ‘‘panik’’ derecesine gelmeden yani hala düşünebiliyorken, düşüncelerinizi kararlarınıza yöneltmelisiniz.

Unutmayın ki, en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Kötü kararlar sonucunda ortaya çıkan sorunları çözümleyecek enerji, akıl ve sağlıklı duygularla hareket edersiniz. İnsan yaşam enerjisiyle güçlü bir irtibat halinde bulunduğu için sağlıklı kalır. Sorunlar olsa bile. Yeter ki, düşünebilme gücünüzü dumura uğratmamış olun. Ayrıca, kararlarınızla ilgili inceleme yapabilir ve kendi şartlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Bütün bunları düşünebilme yeteneğinizi kaybetmeden yapmalısınız. Kararsızlığın çözümü ise, endişeleri bir kenara bırakıp sağlıklı düşünebilmektir diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları