Yasemin Boran: İstenilen rüya






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İnsanın istediği rüyayı görebilmesi mümkün değilmiş gibi gözüküyorsa da istediği rüyayı görenlerin sayısı tesadüf sınırlarını zorlayacak kadar çok. Sadece yoğun bir düşünce sonucu hiçbir yöntem uygulamadan istediği rüyayı görenlerin dışındaki büyük bir çoğunluk ise, belirli bir metod uyguladıktan sonra şaşırtıcı sonuçlar alabiliyorlar. Yani düpedüz görmek istedikleri rüyayı görüyorlar.

Nasıl gördüklerine gelince...

Birinci katagoriye girenler, yani yoğun bir düşünce sonrası istedikleri rüyayı görenler, genellikle farkında olmadan bu fenomeni meydana getiriyorlar. Açıkça söylemek gerekirse, rüyalarında göreceklerini bilerek yoğun bir düşünce çalışması yapmıyorlar. Bu durum kendiliğinden meydana geliyor.

Bu tip rüyalar görenlerin ortak özelliği, içinden çıkamadıkları bir problemle karşılaşmış olmaları. Ya büyük bir baskı altında bulunuyor ve ne yapacaklarını bilemiyorlar, ya da bir türlü çözemedikleri bir problemin içine düşüp günlerce başka bir şey düşünemeyecek hale geliyorlar. Tabii bunun sonucunda da ne yapacağını düşünmekten yorgun düşüp kendini bıraktığı bir gece, rüyasında ne yapacağını bilemediği problemin çözümüyle karşılaşıyor.

Bu tip rüyalar görenlere en fazla iş adamları ve bilim adamları arasında rastlanıyor. Bunun yanısıra beste yapan veya sanatla uğraşan kişilerin de tıkandıkları noktada rüyalar imdatlarına yetişiyor. Ve yapmakta oldukları her neyse, günlük hayatlarına bıraktıkları yerden rüylarında devamını görüyorlar. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları