Yasemin Boran: İstenilen rüya (2)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Tabii ki, bu çok hoş bir durum. Ancak, bu durumun oluşabilmesi için önce kişinin bütün ruhu ve bedeniyle her ne yapıyorsa onunla yoğun bir biçimde meşgul olması gerekiyor. Ancak, bunun sonucunda çözüm bekleyen problemini rüya aracılığı ile çözebiliyor.

İstediği rüyayı gören diğer grup ise, tam bir farkındalık içinde. Uyguladığı yöntem sonucunda istediği rüyayı göreceğini bilerek yatıyor. Bu tip kişiler genellikle ait oldukları kültürün geleneksel yöntemlerini uyguluyorlar. Aslında bu yöntemlere toplu bir isim vermek gerekirse ‘‘Şaman uygulamaları’’ demek mümkün.

Örneğin, Doğu Karadeniz bölgesinde yaygın olan yöntem şöyle; Evleneceği kişiyi rüyasında görmek isteyen gençler, yedi farklı evden, evin sahibine bildirmeden bir miktar un çalıyorlar. Sonra da kumalı (İkinci eşi olan) evden tuz çalıyorlar. (Bazı yörelerde bu uygulama ev yerine değirmenden çalınıyor) Sonra topladıkları bu unları ve tuzu biraraya getirip ekmek yapıyorlar. Yaptıkları bu ekmekten yiyip evlenecekleri kişiyi rüyalarında görmek üzere yatıyorlar. Veee görüyorlar.

Ayrıca aynanın üzerine dilegini yazıp mürekkep kurumadan siliyorlar. Sonra tekrar yazıyorlar ve siliyorlar. Bu işlemi üç kez tekrarladıktan sonra tekrar yazıyorlar ve üstüne bir örtü örtüyorlar. Bu küçük ayna parçasını kullandıkları temiz bir çamaşıra sarıp sarmalıyor ve yastıklarının altına koyup uyuyorlar. Neyi niyet ettilerse, o gece rüyalarında istediklerini görüyorlar. İstenilen rüyayı görmek için uygulanan daha başka yöntemler de var diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları