Yasemin Boran: Işık hızıyla değişiyoruz

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Dünyanın içine girmiş bulunduğu değişim sürecinin işaretlerini hemen her alanda görüyoruz. Tabii bunların arasındaki en önemli işaret, bilimsel buluşlar...Işık hızının aşılmasıyla ilgili haberleri sanırım görmüş ya da duymuş olmalısınız.

Daha önce kesin gözüyle bakılan ve ışık hızının saniyede 300.000 km olması üzerine kurulmuş olan teoriler de ışık hızının aşılmasıyla birlikte değişecek demektir.

Bir bilginin değişmesiyle birlikte buna bağlı olarak pek çok şey de değişecek. Bu demektir ki, eski bilgileri yeniden gözden geçirmeli ve gerekli değişiklikleri hayata bakışımız açısından da bireysel olarak yapmalıyız.

Mesela Wang'ın yaptığı bu deneyin kabul görmesinin ardından çok önemli spritüel bilgilerin de revizyondan geçmesi gerekiyor.

Bir fizik kanun olarak kabul edilen ‘‘neden-sonuç’’ prensibindeki ‘‘nedenlerin yarattığı sonuç’’ olarak bilinen etki tepki yasasının hiç de öyle olmayıp bütün nedenlerin sonucu yaratabilmek için oluştuğunu anlıyoruz.

Yani yaptığımız her ne varsa, bütün bunların geleceği oluşturması yerine, belli bir sonucun açığa çıkabilmesi için oluşturulabilen nedenler şeklinde düşünmeye başlamamız gerekiyor.

Bunu bir çeşit satranç oyunu gibi düşünebiliriz. Oluşturduğumuz bütün strateji ve hamleler ‘‘Mat’’ etmek için yani sonuç için planlanan nedenler olarak değerlendiriliyor. Bu müthiş buluş zihnimizde yeni kapılar açacak diyorum, Yasemince...

Yazarın Tüm Yazıları