Yasemin Boran: Enerjinizi tüketenler






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

İnsanın enerjisini tüketen öyle çok etken var ki, bunları tek tek yazmaya kalkışırsam kocaman bir kitap olabilir. Bu nedenle şimdilik insanın çevresinde bulunanların enerjinizi nasıl etkilediğini anlatacağım.

Mesela bir arkadaşınız sizinle gelip dertleşiyor. Bu durum aslında son derece doğal. İnsanlar arasındaki arasındaki ilişkinin bir boyutu. Fakat, bu arkadaşınız kendi sıkıntılarını size anlatıp gittikten sonra (Tabii illa da derdini anlatması gerekmiyor. Herhangi bir konuda sohbet etmiş de olabilirsiniz) neler hissediyorsunuz? Onunla birlikte olmak, üzerinizde bir yorgunluk, sıkıntı hatta halsizlik yaratıyor mu?.. İşte, konumuzun önemli noktası burada...

Şayet bir arkadaşınızla sohbet ettikten ve o gittikten sonra kendinizi halsiz ve bitap hissediyorsanız, demek ki, bu arkadaşınız farkında olmadan sizin enerjinizi çekmiş. Ya da siz, farkında olmadan enerjinizi ona akıtmışsınız. Tabii bunun sonucunda da halsiz kalmış, enerjinizi tüketmişsiniz.

Bu durum sadece arkadaş ilişkilerinde ortaya çıkmaz. Kimsenin bulunmadığı herhangi bir mekanda da ortaya çıkabilir. Bulunduğunuz yerdeki eşyaların düzeni, renkleri, dağınıklığı ya da aşırı düzenli olması ve buna benzer daha yüzlerce neden sonucunda siz farkında olmadan hiçbir şey yapmadığınız halde bulunduğunuz mekanda büyük bir yorgunluk hissedersiniz. Oradan dışarıya çıktığınız zaman ‘‘Ohhh dünya varmış’’ dersiniz. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları