Yasemin Boran: Bulutların peşindeyim






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bulutları peşimden mi götürüyorum yoksa onlar mı beni takip ediyor?

Bulutlardan kimseye gönderme yapmıyorum. Ya da onları bir şeylere benzetmeye çalışmıyorum. Düpedüz gökyüzüne baktığınız zaman görülen bulutlardan söz ediyorum. Ve son zamanlarda nereye gitsem sanki beni takip ediyormuş gibi geliyor.

Bu sözlerimden sakın benim yakındığımı sanmayın. Ben bulutları severim. Onları seyrederken birden üstüne bindiğimi, yeryüzüne oradan baktığımı ve bulutların üzerinde dünyayı dolaştığımı sanırım.

Bulutlar bana beni unutturuyor ve yeryüzünden alıp gökyüzüne taşıyor. Yani anlayacağınız ben bulutları seviyorum. Ama güneşi, parlak gökyüzünü de seviyorum. Ve şimdi güneşin ışıldayıp beni ısıtmasını istiyorum ama bulutlar izin vermiyor.

Evet, şu anda Antalya'dayım ve sabahtan bu saate kadar güneş bulutların arasından bir türlü sıyrılamadı. Ben de düşünmeye başladım. Acaba bulutlar beni mi takip ediyorlar diye. Çünkü İstanbul'dan yola çıktığım zaman gökyüzü bulutluydu. Buraya geldim, değişen bir şey olmadı. Üstelik geçen sefer geldiğimde de durum aynıydı. Sanki İstanbul'dan bulutları peşime takıp gittiğim yere götürüyormuşum gibi... Ya da ben bulutları takip ediyorum. Tabii bunu bilmeden yapıyorum. Sanki görünmez ipleriyle beni çekiyor ve alıp gittiği yere götürüyor.

Elbette ki, bunların hiçbiri olmuyor. Sadece ben düşünüyorum ve hayal kuruyorum. Aslında bir zamanlar bulutlara hükmeden şamanlar varmış. Acaba ben de yapabilir miyim, neden olmasın diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları