Yasemin Boran: Bedenin sesini duyun (4)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bedeninizle irtibata geçmek için uygulayacağınız yöntemi her gün düzenli olarak tekrarlamalısınız. Sistemli ve düzenli olmak, hem zihinsel, hem de duygusal gelişim için çok önemli.

İlk çalışma için ayaklarınızla başlayın demiştim. Aslında içinizden hangi organınızla çalışmaya başlamak geliyorsa, onun üzerinde yoğunlaşın. Ama en fazla bedeninin yükünü çeken ve çalıştırırken aklımıza bile gelmeyen organlarla başlamak en doğru başlangıç olacaktır. Bu nedenle ayaklarınız veya ellerinizle başlayabilirsiniz. Ancak, bu çalışmayı yaparken her gün bir başka organınızın üzerinde yoğunlaşmalısınız.

Şayet bir organınızla ilgili ufak tefek rahatsızlıklarınız varsa, o zaman dikkatinizi bu organınıza yönelterek anlamaya çalışmalısınız.

Bu yöntem çok basit. Fakat, en önemli özelliği hareketlerin çok yavaş, neredeyse belli belirsiz olması. Böylece en ufak bir kasılmayı, derinizin üzerinde meydana gelen hafif titreşimleri, hatta damarlarınızda akan kanı hissedecek hale gelirsiniz. Zaten bu çalışmanın amacı ilk önce bedeninizi kuvvetle hissetmeyi başarabilmek.

Mesela ellerinizi ileri doğru uzatın. Sonra çok yavaş yukarı doğru hareket ettirin. Bu hareketiniz öyle yavaş olsun ki, dışardan sizi izleyen biri öylece duruyormuş gibi algılasın. Zihninizde başka hiçbir düşünce olmadan bütün dikkatiniz ellerinizde olsun. Böylece parmak uçlarınızı, cildinizi, kaslarınızı ve tüm elinizi kuvvetle hissetmeye başlayacaksınız. Ellerinizi bir miktar yukarı kaldırdıktan sonra aynı yavaşlıkla indirin ve hareketinizi tamamlayın.

Bir hareketi başlattığınız zaman hiçbir şekilde yarım bırakmayın. Nasıl başladıysanız aynı şekilde tamamlayın.

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları