Yasemin Boran: Bedenin sesini duyun (2)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Dış dünya ile tüm bağlantımız bedenimizin aracılığı ile gerçekleşiyor. Bütünün bir parçası olan bedenimiz diğer bütün parçalarla doğrudan bir temas halinde bulunuyor. Fakat, ne yazık biz bilmiyoruz. Tabii ki, bedenimizin önemli olduğunu ve bu açıklamayı anlayabiliyoruz. Ama dikkatimiz daima bedenimizin dışında ve dışarıda olup bitenleri aklımızla ve o güne kadar öğrendiklerimizle anlamaya çalışıyoruz.

Peki anlayabiliyor muyuz?

Kısmen evet. Çoğu kez yanılgıyla sonuçlanan değerlendirmelerimiz var.

Halbuki dikkatimizi bedenimize yönelterek dışarıda olup bitenleri anlayabiliriz.

Aslında biz dikkatimizi bedenimize tamamen yöneltmesek bile zaman zaman bedenimizin uyarıları şuurumuza duygu olarak yansıyor. Fakat, çoğu zaman biz bu işaretleri farkına varsak bile önemsemiyoruz. Hemen zihnimizin bilgilerine danışıyoruz ve akıl yürütüyoruz. Tabii bunların hepsini farkında olmadan yapıyoruz.

Bazen karar veremediğimiz hayati durumlar içinde bulunduğumuz zaman kendi içimize yönelebiliyoruz. Şayet dikkatimizi bize sıkıntı veren konulara odakladıktan sonra kendi içimize yöneltmeyi başarabilirsek, bedenimiz bize ihtiyacımız olan bilgileri veriyor. Tabii bu bilgiler çoğu zaman şuurumuza duygu olarak yükseliyor. Ve çaresiz anlarımızda içimizden gelen sesin peşinden gidiyoruz. Böylece içinde bulunduğumuz zor durumdan kurtuluyoruz.

Ama genellikle ne kadar çaresiz olursak olalım bedenimizin sesine kulak vermiyoruz. Aklımızla bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Aklımızın yetmediği noktada bir bilen aramaya başlıyoruz. Halbuki bize en büyük yol göstericinin hemen içimizde olduğunu bilmeliyiz. Hem de kimsenin yardım edemeyeceği ölçüde gerçek yardımı bedenimizden alabiliriz.

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları