Yasemin Boran: Başarının sırrı







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Meslekler, başarılar ve insanlar...

Bazı insanlar yaptıkları iş her ne olursa olsun başarılı olurlar. Bazı insanlar sadece tek bir alanda başarılıdır. Bazı insanlar vasat başarılar elde ederler. Bazıları ise ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamazlar.

Bugünün konusu sadece başarılı insanlar. Ve bu insanların sırrı. Tabii başarının sırrını açıklarken başarısızlık da sorgulanıyor. Ya da başarısızlığın nedenleri ortaya çıkıyor.

Şimdi size başarılı insanlardan birkaç örnek verirken aynı zamanda onların felsefelerini de anlatmaya çalışacağım. Bu insanların arasında en fazla etkilendiğim kişi, 80'li yaşlarının ortalarını geçtiği halde 40'lı yaşlarını süren genç enerjili bir adam. Onunla karşılaştığım an nasıl şaşırdığımı hala hatırlıyorum. Öyle etkilenmiştim ki, hemen oturup yazmıştım. Aslında okuyanlar hatırlayacaklar.

Seksen kusur yaşında bir adamla karşılaşmaya hazırlamıştım kendimi. Üst düzey yöneticilerin oturdukları masayı hatta odayı kaplayan yoğun enerjisini karşılamak için ön hazırlık yapmıştım. Üstelik bu kişi yılların birikimiyle çok daha ezici bir yoğunluğa sahiptir diye düşünüyordum. Kapıdan içeri girdiğimde beni karşılayan enerji beklediğimden çok farklıydı. Son derece sportmen görünümlü, bedeninden yaşam enerjisi fışkıran bu adam beni neşeyle karşıladığı zaman yanlış odaya girdiğimi düşünmüştüm. Sonra gençliğinin ve başarısının sırrını sordum. Aldığım cevap görünümü kadar şaşırtıcıydı. Şöyle diyordu;

'İnsan, tanrısal bir varlık. Fakat tanrısallığının farkında değil. Tanrının yapabilme ve yok edebilme gücüne sahip. Yaptığını yıkacak cesareti yok. Kendi yaptıklarının esiri oluyor. Benim sırrım kendi yaptığım bir şeyi gözümü kırpmadan yok edebilmeyi başarmış olmak.'

Anlattıklarından pek bir şey anlamamış ve açıklamasını istemiştim. O da, 'diyelim ki siz kristalden bir saray yapıyorsunuz. Bunun için ömrünüzü harcıyorsunuz. Zor iştir kristali işlemek. Sonra bir gün kırmanız gerekir. Ama siz kıyıp kıramazsınız. Sonra da yaptığınızın kölesi olursunuz. Halbuki o kristal sarayı siz yaptığınıza göre kırıp yerine çok daha mükemmelini yapabilirsiniz. İşte bu güçtür. Cesaret ister. Benim başarımın sırrı bu. Çok emek verip yaptığım bir şeyi yok edecek güce sahibim.

Bir başka başarılı kişi ise başarısının sırrını şöyle anlatmıştı;

'İnsan mükemmel bir varlık. Neye dikkat ederse onunla bütünleşebilme yeteneği var. Fakat, ne yazık ki, bu yeteneğinden haberi yok. Yaptığınız işle bütünleşmeyi başardığınız zaman başarısız olmanız mümkün değil. Tıpkı otomobil yarışçıları gibi. Onlar arabaları, direksiyonları ile bütünleşirler ve yarış anında kendilerini unuturlar. İşte ben de öyleyim. Bir işi yaparken onunla bütünleşirim. Böylece özel bir gayret sarfetmeden yapılabilecek her şeyi yapmış olurum. Çok kolay. Benim başarımın sırrı budur.

Başarılı kişilerin ortak özelliği ise sezgilerine güvenmeleri. Hepsinin sıradışı bir sezgiselliği var ve iç seslerine değer verip uyguluyorlar, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları