Yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 13:21

Çaykur Rizespor ile Giresunspor takımları arasında dün akşam oynanan karşılaşma sırasında ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Bu arada karşılaşmanın oynandığı Yeni Rize Stadyumu'nda yapılan hasar tespiti tamamlandı.

Bank Asya 1. Ligi'nde dün akşam Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında oynanan karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili Rize Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme altına alan emniyet güçleri, olaya karışan taraftarlar ile basın toplantısı odasına girerek gazetecilere saldıran ve Giresunspor Kulüp Başkanı Olgun Peker'in adamları olduğu öne sürülen kişileri tespit etmeye çalışıyor.

STADYUMDAKİ HASAR FEDERASYONA BİLDİRİLDİ

Bu arada Yeni Rize Stadyumu'nda dün akşam yaşanan olaylar sonrası Çaykur Rizespor yönetiminin başlattığı hasar tespit çalışması tamamlandı. Stadyumda Giresunsporlu taraftarların bulunduğu bölümde yaklaşık 800 dolayında koltukla birlikte tuvalet, lavabo, kapı ve elektrik hatlarına zarar verildiği tespit edildi. Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Oğuz Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) görevlileri ile stadyumda hasar tespitini yaptıklarını belirterek, "Büyük çabalarla Türk futboluna kazandırılan stadyumda konuk taraftarların bulunduğu bölümde ciddi hasarlar meydana geldi. Biz bu yönde hazırladığımız raporu federasyona gönderdik. Bundan sonraki kararı federasyon verecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Yönetim Kurulu, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan'ın basın toplantısı yaptığı sırada salona giren Giresunspor Kulüp Başkanı Olgun Peker'in yanındaki kişilerin gazetecilere saldırmasıyla sonuçlanan olayı kınadıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!