Yaşam enerjisi yükselsin

Derin duyguların açığa çıkacağı bir gün. Hayatın anlamını bulmaya çalışırken atalarınızdan getirdiğiniz bazı özellikleri keşfedebilirsiniz.

Yaşam ve ölüm çizgisinde duygusal bir yolculuk yapabilir, yaşadığınız hayatın bilincine varabilirsiniz. Bu sırada derinlerden ortaya çıkabilecek korkuları fazla büyütmeyin ve yaşam enerjisini içinizde kuvvetle hissedin. İçinizdeki yaşam enerjisinin yükselmesine izin verirseniz, bilincinizin de yükselmeye başladığını hissedeceksiniz.

Bayramınız kutlu olsun

Bayramları çok seviyorum. İyi ki, bayramlar var. Böylece kendimizi kaybettiğimiz işlerin arasından sıyrılıp dostlarımızı, sevdiklerimizi, unuttuğumuz yakınlarımızı hatırlıyoruz. Ve bütün bunlar aslında kendimizi hatırlamamıza yardım ediyor.

‘Şimdi bayram da nereden çıktı’ diyenler olabilir aranızda. Hatta gelen gidenlerden sıkılanlar, büyükleri dolaşmak zorunda kalacağını düşünüp seyahate çıkanlar olabilir. Belki de gelenekleri sürdürmekten sıkılanlar olabilir. ‘Kaçıncı yüzyıldayız, hala bunlarla mı uğraşacağız’ diyenler olabilir.

Bunları okurken ‘yok canım, daha neler... Böyle düşünenler olabilir mi’ diye soranlar olabilir aranızda.

Gerçekten böyle düşünenler var ve gerçekten sıkılanlar var. Belki çok fazla çalıştıkları için, belki dünyanın sorumluluğunu omuzlarında hissedenlerin tepkileri ve belki de gelişen teknolojinin gelişen makineleriyle birlikte makineleşmeye başlayanlar var. Ve işte kendini dünyanın maddi gerçeklerine kendisini kaptırırken duygularını da kaptıranlar var.

Çevrenizde kendisini böylesine kaptıranlar varsa onlara çocukluk dönemlerini hatırlatın. Ve o zamanlar yaşadıkları bayramları hatırlatın. Duygularını, coşkularını, sevinçlerini hatırlamalarını sağlayın.

Kendi çocukluk dönemlerinizi ve duygularınızı hatırlarsanız, çocuklarınızı anlayabilirsiniz. Onların duygularını ve beklentilerini anlayıp daha keyifli ilişkiler kurabilirsiniz. Sonra anneniz, büyükanneniz ve yakınlarınızla sevgiyle davranabilirsiniz.

Pratik hayatın içinde kendimizi kaybetmiş bir biçimde yaşarken bayramlar sayesinde çocuklar, yaşlılar ve korunma ihtiyacı içinde bulunanları hatırlıyoruz. Aslında yakınlarımızın ve bize ihtiyacı olanların aracılığı ile kendimizi hatırlıyoruz. İyi ki, bayramlar var. Bayramınız kutlu olsun.

Astrolojik ilişkiler

Altan Öymen’in anılarını bir dizi kitap haline getirdiği Türkiye ve Dünya izlenimlerinden oluşan ikinci kitabı ‘Doğan Kitapçılık’ yayınlarından, adı ‘Değişim Yılları’. İlk kitap ‘Bir dönem Bir çocuk’ adını taşıyor ve 1930-1940’lı yıllarını anlatıyor. ‘Değişim Yılları’nda ise İkinci Dünya Savaşının ardından yaşanılan olayları, değişen ve gelişen dünyanın startejilerini ve Türkiye’nin bu starteji içinde almış olduğu tavır anlatılıyor.

DEĞİŞİM YILLARI
Yazarın Tüm Yazıları