Yarın Ankara’dayım

Yaşam enerjisi konulu bir konferans vermek için yarın Ankara’da olacağım. 'Türk-İngiliz Kültür Derneği'nde saat 19:30’da vereceğim konferanstan sonra ertesi günü yine aynı saatte 'Yaratıcı Zeka ve Zihin Bilim Derneği'nde yaşam enerjisini anlatacağım.

Hemen herkesin hem çok iyi bildiği, hem de pek fazla anlamadığı çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konu, yaşam enerjisi. Mesela kendinizi halsiz, bitkin ve isteksiz mi, hissediyorsunuz? Bu demektir ki, yaşam enerjiniz azalıyor. Daha doğrusu kozmik enerjiyle aranızda tıkanıklık meydana geliyor. Ve bunun nedeni düşünce ve duygularınızda meydana gelen karmaşa...

Şimdi diyeceksiniz ki, gücümün azalmasıyla bu söylediklerinin ne çeşit bir ilişkisi var?

Artık bilimsel çevreler de duygu ve düşüncelerin beden üzerinde etkisi olduğunu kabul ediyorlar.

Düşünceleriniz karıştığı zaman duygularınız alt üst oluyor ve bu durum bedeninize yansıyor. Yani beden, zihin ve duygular arasında bizim henüz nasıl olduğunu çözemediğimiz bir ilişki var ve bunların hepsi birbirini etkiliyor.

Son derece sağlıklı beslenin, sağlığına özen gösteren biri olun. Şimdi böyle birinin genel olarak bedeni de güçlü ve sağlıklı olacaktır. Fakat aynı kişi duygusal bir karmaşaya neden olan düşünceler içine girecek olursa, hafif bir soğuk algınlığından bile etkilenecektir.

Veya aynı biçimde beslendiğiniz halde duygularınızın karıştığı dönemlerde halsizlik ve isteksizlik duymaya başlarsınız. Bunun en tipik örneği kendinizsiniz. Dikkatle kendinizi gözden geçirin ve dönemlerinizi hatırlayın. Kendinizi yorgun ve halsiz hissettiğiniz zamanlarda beslenmenize aynı özeni gösterdiğiniz halde nedenini anlayamadığınız depresif bir tablo çizdiğiniz günleri düşünün. Tabii ki nedeni var. Ve bu neden sizin beslenmenizden değil düpedüz duygularınızdan kaynaklanıyor ve siz bunu biliyorsunuz diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları