Yapma be Luca

LUCESCU'nun Beşiktaş'a geldiğinden bugüne hep yanında oldum. Dün akşam kepazeleği seyrettikten sonra, Lucescu'dan vazgeçecek halim yok. Ama dün sahaya sürdüğü bir 11 var akıllara zarar.

Bir kere bu takımın Giunti ile bağlantısı çok büyük. Bu sezonun ilk oyunundan bu yana adamın kötü oynadığı maç yok. Eğer Giunti kulübede oturuyorsa, başın derde girer Lucescu. Belayı da başına sardın.

Bu adam, bu takımın hem pas bağlantısı, hem de rakibe ilk önlemi alan oyuncu. Tayfur ile eşleşmelerinden dolayı Beşiktaş'ın kötü oynadığı maçları bile kötü oynarken kurtaran adam.

Giunti, hafif alkol alsa bile, bu takımda oynar. Dün akşam bunu çok açık seçik gördüm. Lucescu sen nasıl ters düşündün? Yasin ile başlamak akılcı değil. Yasin'in iyi niyetine inancım büyük. Ama bu kafada oynarsa, faydalı olacağına da inancım yok. Bir adam bu kadar top kaybıyla oynamaz.

Ahmet durdu

Ahmed Hassan
diye bir oyuncu var. 5+1'den yabancı kontenjanının dışında kalıyor diye, hadi oynatmıyorsun. Dün hem Cordoba yok, hem Giunti'yi oynatmıyorsun. Ahmet Dursun, bir var, bir yok ama dün akşam hiç yok. Maç öcesi takımıyla resim çektirdi. Ben Ahmet'i bir tek orada gördüm. Tabii ki, İlhan önemli adam ama sakat. Ahmed Hassan ile başla, Tümer ile başla, Sinan ile başla. Bu kadar fazla futbol molası vermiş Ahmet Dursun ile başlama.

Kaleci Ramazan yediği golde hatalı değil. Ama Cordoba'nın oynadığı kalede bu takım onu libero gibi kullanıyor. Futbol oynama kolaylığı getiriyor.

Dün girilen sıkıntılar takımın alışmış olduğu geri pas olayındaki zorluklardanda da doğdu.

Ben dün akşamki oyuna şöyle bir göz gezdiriyorum. Ya şu oyuncu da iyi oynadı diyeceğim oyuncu bulamıyorum.

Beşiktaş'ın golü bulduğu dakikalar Sergen'ce bir iş. Pancu ile topu o kadar güzel buluşturdu ki, iş bir tek vuruşa kalacaktı. Onu da Pancu yaptı.

3 puan giderdi

Sergen
dün akşam asistin dışında Sergen gibi oynadı. Ben bunu Beşiktaş'a bağlıyorum ama Konya'nın da hakkını yemeyelim. Beşiktaş'ın isminden korkmasalar, Beşiktaş 2 değil, 3 puan bırakırdı.

İzmir’de, İnönü Stadı'ndan kalabalık olarak daha fazla insan vardı. Ama İnönü'deki seyirci baskısının yaşanması mümkün olmayan bir stat. Oturduğun yerden futbolcuyu bile zor seçiyorsun. Kalabalık tamam da sahanın içine ses gitmiyor. Bu da Beşiktaş'ın seyircisine ders olsun. Bu maç İnönü'de oynansa, ıkına sıkına da olsa Beşiktaş, Konya'yı yenerdi. Demek ki burada da bir arıza var. İnşallah Beşiktaş'ın tribününde oturan insanı dün akşamdan ders çıkarmıştır.

Maçın hakemi bana göre 10 numara maç yönetti. Hep topun yanındaydı. Hep topu oyunda tutma çabasındaydı. Hiç kimse Beşiktaş'ın puan kaybına hakem mazereti taşımasın.

Beşiktaş, en kötü futbolunu oynadı. Bundan çıkan 1 puan bile normal. Bu tabii ki lig. Uzun da yol. Hep yeşil ışık yok. Arada bir kırmızı yanacak. Ama böyle oynayarak yanan kırmızı ışık ilerisi için mide bulandırır. Bilmem anlatabiliyor muyum. Lucescu, dün akşamki oyunda günahın var. Bu kadar hafife alma be kardeş. Bir daha da yapma.
Yazarın Tüm Yazıları