Yanlışlık olmuş özür dileriz pardon Can

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlık olmuş özür dileriz pardon Can
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 00:00

Şike iddianamesinde, savcılık kararıyla oluşturulan yasaklılar listesinde yaşanan kargaşa kafaları karıştırırken, tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Haberin Devamı

Arif Erdem: Gündüz oynatmıyorlar, akşam arayıp özür diliyorlar. Böyle komedi olmaz...

Can Arat: Kulüp başkanım akşam aradı, yanlışlık olduğunu söyledi.  Çok mutluyum...

Yadigar Boğa’nın adı şike iddianamesinde yer alıyor. Ancak kendisini tanıyan yok.

ŞİKE iddianamesinin açıklanmasından sonra TFF, savcılık kararıyla harekete geçip, sahaya girişi yasaklanan isimler üzerinde yaptırım uygulamaya başladı. Ancak, isimler konusundaki kargaşa birtakım yanlışlıkları da beraberinde getirdi. Bu işten mağdur olan isimlerden bir tanesi de İstanbul BŞB’li futbolcu Can Arat. Önceki gün Kadir Has Stadı’nda oynanan Kayserispor-İstanbul BŞB maçının esame listesinde ilk 11’de yer alan konuk takımın oyuncusu Can Arat, TFF gözlemcisinin “Sahalara girişi yasak olan isimler arasında yer aldığı” gerekçesiyle yaptığı uyarı üzerine, son anda kadrodan çıkarılmanın şokunu yaşarken, yaşanan kargaşa İstanbul BŞB yetkililerini çileden çıkardı.

Haberin Devamı

Dün NTV Spor’a telefonla bağlanan İstanbul BŞB Teknik Direktörü Arif Erdem, “Maça 5 dakika kala gözlemci gelip, ‘Can Arat’ı oynatamazsınız, statta dahi tutamazsınız’ dedi. Böyle bir komedi yok. Gündüz Can’ı oynatmıyorlar, akşam arayıp ‘Listede ismi yokmuş, özür dileriz’ diyorlar” dedi.

Bu nasıl komedi? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, anlamıyorum

ERDEM, şöyle devam etti: “Ben Can Arat’ın listede olup olmadığını hiç bilmiyorum. Hiç tahmin dahi etmiyorum  zaten. Ben bu bilgiyi yöneticilerimden ve başkanımdan alıyorum. Bunun mücadelesini o esnada yapmamız doğru olmaz. Listenin o gün açıklandığını tahmin ettim. O dakikada yapacak bir şeyimiz yoktu. Federasyondan bu tebliğ geliyor ve bir kişi ‘Oynatamazsınız’ diyor. ‘Federasyondan biri diyorsa, bunun geçerlilik payı yüzde 100 doğrudur’ diye düşündük. Bu ülkede böyle komedi olmamalı. Bu nasıl bir iş anlamıyorum. Nerede yaşıyoruz?

Benim içim çok rahat, bir şey yapmadım. Şu an mutluyum

Yasaklı olduğu gerekçesiyle Kayserispor maçında son anda kadrodan çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat, kendisinden emin olduğunu, sadece takımını yalnız bıraktığı için üzüldüğünü söyledi. NTV Spor’a telefonla bağlanarak, konu hakkında görüşlerini açıklayan İstanbul BŞB’li futbolcu, “Daha önce gittim, ifade  verdim. Benim içim çok rahattı. Maçta oynamadığım için üzüldüm. Kulüp başkanımız akşam beni aradı, bir yanlışlık olduğunu, bu kişilerin arasında olmadığımı söyledi. Şu  an çok  mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

TUTUKLU BULUNANLAR

Abdullah Başak
Abdurrahman Yakut
Ahmet Çelebi
Ahmet Ateş
Ali Kıratlı
Aziz Yıldırım
Bülent Uygun
Bülent İşcen
Cemil Turan
İbrahim Akın
İlhan Ekşioğlu
İskender Alın
Korcan Çelikay
Mecnun Otyakmaz
Mehmet Yenice
Şekip Mosturoğlu
Olgun Peker
Ömer Ülkü
Sami Dinç
Serdal Adalı
Tamer Yelkovan
Tayfur Havutçu
Ümit Karan
Yusuf Turanlı

TUTUKLU OLMAYANLAR

Ali Yıldırım
Beşir Acar
Cengiz Demirel
Doğan Ercan
Emmanuel Emenike
Erdem Konyar
Faruk Taşseten
Faruk Yaşar
Fatih Akbaba
Gökçek Vederson
Göksel Gümüşdağ
Halil Kontek
Hasan Çetinkaya
Hikmet Karaman
İlhan Çelikay
Kenan Yaralı
Levent Eriş
Mahmut Boz
Mehmet Yıldız
Mehmet Şen
Metin Korkmaz
Mithat Halis
Muhammed Şenyüz
Murat Öztürk
Murat Şahin
Mustafa Ulaş Ortakaya
Nevzat Şakar
Sani Şener
Sadri Şener
Samet Güzel
Sercan Yıldırım
Serdar Berkin
Serdar Kulbilge
Serkan Acar
Seyit Kalender
Sezer Öztürk
Şükrü Ongan
Tuğrul Çağrı Üzer
Ümit Aydın
Yadigar Boğa
Yavuz Ağırgö
Zafer Tüzün
Zafer Önder İpek
Zeki Mazlum

Haberin Devamı

Özaydınlı’nın adı yasaklılar arasında yok

ŞİKE iddianamesinin açıklanmasından sonra, sahalara girişi yasaklanan isimler konusunda bir karışıklık yaşandı. Listede kimlerin olduğu, kimlerin yer almadığı konusundaki kargaşa sürerken, önceki günkü sayfalarımızda F.Bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın adı sehven yer almıştır. Özaydınlı’nın adı yasaklılar listesinde bulunmamaktadır. Düzeltir, özür dileriz.

Ankaragücü’nde garip olay

İddianamede adı geçen Boğa’yı tanıyan yok

YADİGAR Boğa’nın adı şike iddianamesinde yer alıyor ancak kendisini tanıyan yok. Ankaragücü Kulübü çalışanı olduğu belirtilen Boğa’nın ne zaman çalıştığını kulübün 25 yıllık çalışanları bile bilmiyor. Son 12 yılda Ankaragücü’nde başkanlık yapan Cemal Aydın, Serdar Özersin, Cengiz Topel Yıldırım, Ahmet Gökçek ve Sami Altınyuva yönetimleri Yadigar Boğa diye biriyle çalışmadıklarını belirttiler.
Ercan ATA / DHA

Haberin Devamı

Cezaevinde kavga çıkmadı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Şekip Mosturoğlu ile Sami Dinç’in Metris Cezaevi’nde kavga ettiği iddiasını yalanladı. Bu arada Mosturoğlu, dün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildi.

Yasaklılar karakolda beklemek zorunda

6222 Sayılı Yasa’ya göre, seyirden yasaklanan futbolcu, yönetici ve taraftarlar, taraftarı oldukları takımın müsabakasının yapılacağı gün ve saatte, kendilerine en yakın kolluk kuvvetine başvurmak zorunda. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!