Yağmur adam Hamilton oldu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur adam Hamilton oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

O McLaren Mercedes Takımı ile henüz geçtiğimiz yıl yani bir yıl önce Formula 1 kariyerinin startını verdi. Bu sezonun altıncı yarışı olan ve bol olaylara sahne olan Monako Grand Prix’sine de yaşadığı şanssızlık ile başladı.

Pist dışına savrularak lastiğini koparak ve bu nedenle pit-stop yapmak zorunda kalan Hamilton yarış sonunda en iyi isim olarak birincilik kupasını havaya kaldırdı. McLaren Mercedes Takımı tarafından 10 yıldır eğitilen ve daha uzun yıllar devam edecek bir sözleşmesi olan Hamilton üçüncü sırada başladığı yarışı ilk sırada bitirdi. Yarış sona erdiğinde sevincini havalara uçarak kutlayan Hamilton yarış boyunca yaptığı atak sürüşün karşılığını böylelikle almış oldu. Pilotlar Şampiyonası’nda da liderliğe yükselen Hamilton şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olduğunu haykırdı. Takımın bir diğer pilotu Heikki Kovalainen ise dördüncü sırada yarışa başlamaya hazırlanırken, ısınma turunda otomobilini piste çıkaramadığı için yarışa pit alanından başladı. Buna rağmen iyi bir yarış çıkaran Kovalainen yarış sonunda sekizinci olarak en azından bir puan aldı.

2 SAAT KURALI UYGULANDI

Olaylı geçen fakat ikinci yağmur dalgasının gelmemesi nedeniyle yine de ucuz atlatılan Monako Grand Prix’sinde 2 saat kuralı uygulandı. Bu kurala göre yarış iki saat içinde sona eremeyecekse kalan turlara bakılmaksızın süre sayımına geçiliyor. Yağmur nedeniyle pilotların çok zor anlar yaşadığı Monako Grand Prix’sinde de işte bu kural devreye girdi ve yarış iki saat tamamlandığında sona erdirildi. Daha öncede birçok olayın yaşandığı Monako Grand Prix’sinde böylelikle bir olay daha tarihteki yerini almış oldu.

MASSA BU KEZ KAZANAMADI

Sıralama turlarında en iyi zamana Ferrari pilotu Felipe Massa imza attı. Sıralama turlarında en hızlı zamanı yaptığı yarışları kazanmayı başaran Massa bu kez hayal kırıklığına uğradı. Uzun süre ilk sırada da götürdüğü yarışta attığı spin ile yerini kaybeden Massa, "anlık konsantrasyon kaybının pahalıya mal olduğunu" söylerken bile oldukça üzgündü. Yarış bittiğinde çok sıkıntılı olduğu gözlenen Massa takım ile bağlantısını sağlayan telsizinde de yaşadığı sorunun pahalıya mal olduğunu söyledi. Sadece pit duvarına asılan tabelalar sayesinde takımla haberleşebilen Massa bu nedenle pit-stop belirleme konusunda sıkıntılı anlar yaşadıklarını ve bu yarışta büyük önem taşıyan lastik değişikliklerini tam olarak yapamadıklarını söyledi.

KUBİCA İKİNCİLİĞİ ALDI

Felipe Massa’nın yaptığı hatanın ardından kendisini bir anda ilk sırada bile bulan BMW Sauber pilotu Robert Kubica ilk sıradaki yerini kaybetmiş olsa bile yarışı ikinci sırada tamamladı. Yarış boyunca etkileyici bir sürüş stili sergileyen Kubica buradan elde ettiği 8 puanla Pilotlar Şampiyonası’nda da rakiplerini biraz daha yakaladı. Bu yarışı unutmak isteyen isimlerin başında yer alan şampiyon Kimi Raikkonen ise puan alamadı. İkinci sırada start almasına rağmen yaptığı 4 pit-stop ile arka sıralara düşmekten kurtulamayan Raikkonen yarışı ancak dokuzuncu sırada tamamladı. Kimi Raikkonen böylelikle Pilotlar Şampiyonası’ndaki yerinden de olurken, takım arkadaşı dahil olmak üzere tüm rakiplerinin kendisini yakalamasına neden olmuş oldu.

ASİ ÇOCUK ALONSO

Önce McLaren Mercedes’e oradan da yine takımı Renault’ya geri dönen Fernando Alonso sürüş stilini tamamen değiştirmiş gibi görünüyor. Hızlı yıllarında hep kazanan otomobillere binen ve gerek Renault ile gerekse McLaren Mercedes Takımı ile yarışlar kazanan Fernando Alonso bu yıl ise şimdilik görünen yarış kazanması biraz zor olan bir otomobille yarışıyor. Kürsüden uzak kalmaya mahkum gibi görünen Fernando Alonso takım yöneticileri Avrupa yarışlarından itibaren iddialı olacağız dese bile durumun böyle olmadığını görmesinin ardından tüm sürüş stilini değiştirdi. Yaptığı açıklamalarda da "artık kaybedecek hiçbir şeylerinin olmadığını" söyleyen Fernando Alonso pistlerin asi çocuğu olmuş gibi görünüyor. Formula 1 tutkunları tarafından artık unutulmaya yüz tutan geçişlere imza atan ve finiş görememeyi hiç kafasına takmayan Alonso gözünü karartarak rakiplerine korku vermeye başladı. Geçişin hiç akla bile gelmeyeceği yerlerde rakiplerine atak yapan Alonso ortaya gerçekten de unutulmaz görüntülerin çıkmasını sağlamaya başladı. Umarız Alonso’ya takımından bir müdahale gelmez ve sezonun bundan sonraki yarışlarında da İspanyol pilot aracını bu şekilde kullanmaya devam eder.

En şanssız Adrian Sutil

Monako Grand Prix’sinde en şanssız isim Force India pilotu Adrian Sutil oldu. Sezonun altıncı yarışında çok iyi anlar geçiren ve beş ile altıncı sırada finiş görebilecek kadar iyi bir performans sergileyen Adrian Sutil sanıyoruz yarışın bu dönemlerde en mutlu ismiydi. Force India Takımı’na da altın değerinde puanlar kazandırmaya hazırlanan Sutil yarışın tamamlanmasına sayılı turlar kala arkasından aldığı bir darbe ile neye uğradığını şaşırdı. Üstelik bu darbe son şampiyon Kimi Raikkonen’den geliyordu. Sutil’in arkasından gaz pedalına sonuna kadar yüklenen Raikkonen otomobilinin bir anda pistte savrulmasını seyretti. Bir sağa bir sola doğru giden otomobil puan hesapları yapan Sutil’e arkadan öyle bir çarptı ki, Sutil ne olduğunu bile anlayamadı. Bu olayın ardından Sutil yarışa veda ederken otomobilinin içinde göz yaşlarına boğuldu. Tüm ekip büyük bir üzüntü yaşarken, Sutil uzun süre kendisine gelemedi.

Nelson veda edecek gibi

Renault Takımı’nda Fernando Alonso podyumdan uzakta olsa bile keyif veren sürüşler yapmaya devam ediyor. Taraftarlarını bu sürüş stiliyle yarış kazanamadan mutlu etmeyi başaran Alonso bu yılı iyi kötü böyle tamamlayacak gibi. Ancak Nelson Piquet için aynı şeyleri söylemek sanıyoruz pek mümkün olmayacak. Damarlarında aynı ismi taşıdığı efsane bir pilotun kanı dolaşıyor olmasına rağmen rekabetten son derece uzak bir görüntü çizen Piquet sanıyoruz sezon sonunu beklemeden takıma veda edecek. Bu yarışta da varlık gösteremeyen ve kaza yaparak takımını bir kez daha hayal kırıklığına uğratan Piquet’e takımın patronu Flavio Briatore buraya kadar tahammül edebilecekmiş gibi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!