"Yağlı güreşlerimizi daha iyi yerlere getireceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Yağlı güreşlerimizi daha iyi yerlere getireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 13:59

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlık çalışmaları sürüyor.

Temmuz ayı başında yapılacak tarihi yağlı güreşler için organizasyon komitesinde yer alan Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri bir araya geldi.

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı
Yaşar Kale, Yağlı Güreş Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Bulut Protokolevi'ndeki toplantıda, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçmiş yıllarda aksayan yönlerini tartıştılar.

Toplantının ardından AA muhabirine konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Kale, geçmiş yıllardaki yaşanan aksaklıkları masaya yatırdıklarını söyledi.

Kale, sorunların Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin büyüklüğünün yanında ufak sorunlar olduğunu ifade ederek, “Edirne Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu, Kırkpınar Güreşleri'yle ilgili yapılması gerekenleri tartıştık. Geçmiş yılllarda ki eksiklerimizi masaya yatırdık. İnşallah bunları da en iyi şekilde uygulayarak yağlı güreşlerimizi daha iyi seviyelere getirmek için bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu işler ekip işi, ekip ruhu biz bunu geçen yıl sağladık. Çok büyük problemlerimiz yok, ufak tefek aksaklıklarla ilgili değerlendirmeler yaptık, önemli olan iyi niyet” diye konuştu.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ocak da, yapılan tüm yeniliklerin ata yadigarı güreşleri daha iyi noktalara taşımak amacıyla, güreşseverlere daha iyi bir seyir sağlamak amacıyla yapıldığını ifade ederek, birlikte daha iyi bir organizasyona imza atmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Yağlı Güreş Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Doğan ise, özellikle çayır içini görüştüklerini ve geçen yıllardaki aksaklıkları spor ailesi bütünlüğü içinde tartıştıklarını ifade etti.
Doğan, bu toplantıların devam edeceğini kaydetti.

Bu yıl 651'ncisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 6-8 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!