Yağlı güreşimiz Moskova'da

Güncelleme Tarihi:

Yağlı güreşimiz Moskovada
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2011 13:47

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen “Intourmarket Moskova Turizm Fuarında” yağlı güreş tanıtımı yapıldı.

Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan'dan aldığı bilgiye göre, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. yılını dünya çapında tanıtmak ve kutlamalar yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğinde hazırlanan program çerçevesinde, tanıtımlara Rusya'nın başkenti Moskova'dan başlanıldı.

Mehmet Ayhan, 12 Mart'ta başlayan ve 15 Mart'a kadar sürecek olan fuarda, yağlı güreşin tanıtımını yaptıklarını belirterek, “Amacımız bu sporun dünya çapında tanıtımını sağlayarak, Türkiye'ye katkıda bulunmaktır. Bu amaçla hazırladığımız bir dizi planın ilk ayağını Moskova'da hayata geçirdik. Moskova'da 16-19 Mart tarihleri arasında açılacak olan MITT Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'nda da yağlı güreş tanıtılacak. Buraya sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor” diye konuştu.

Mehmet Ayhan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu ile birlikte geldikleri Moskova'da yağlı güreşlerin oldukça büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
“Kıkpınar Yağlı Güreşleri'nin 650. yılını dünya çapında tanıtmak ve kutlamalar yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Güreş Federasyonu işbirliğinde hazırlanan program başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle Rus basında geniş yer bulan yağlı güreş gösterilerine turizm işletmecileri de yoğun ilgi gösteriyor. 2010 yılında Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, UNESCO tarafından 'Somut Olmayan Kültürel Miras' listesine de alınan Kırkpınar Yağlı Güreş Festivalini, Moskova'nın ardından, Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada gibi ülkelerde de tanıtacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!