Yabancı sayısında flaş karar

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sayısında flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:30

Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Takımlar sahaya 11 yabancı futbolcu ile de çıkabilecek.

Haberin Devamı

Yabancı planlamasına göre, 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı olmayacak. Gelecek sezon takımlar 18 kişilik kadrolarında 11 yabancı, 7 yerli oyuncu bulunduracak.Yerli futbolculardan 2'si alt yapıdan olmak zorunda. Takımlar sahaya 11 yabancı futbolcu ile de çıkabilecek. Bu karar gelecek sezondan itibaren uygulanacak.

YABANCI, BORCU OLMAYANA SERBEST

TFF yabancı oyuncu sınırını kaldırdı ancak mali açıdan ağır şartlar da koydu. Yabancı transferi için kulüplerin şu borçlarının olmaması lazım:

1-Vergi borcu
2-Sigorta borcu
3-Oyuncu borcu
4-UEFA’ya borç
5-FIFA’ya borç

"Uzun zamnadır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını bugün sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyalogu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Yarsuvat: "İstikbal bakımından önemli görüyorum"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ise tesislerden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, TFF'nin gelecek sezon uygulamaya koyacağı yeni sistemden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. "Bugünkü toplantıdan çıkan karar, esasında Türk futbolunun, Türk oyuncularının gelişmesi için düzenlenmiştir" değerlendirmesinde bulunan Yarsuvat, "Yasaklar koymak suretiyle, yabancıların Türkiye'de oynamasına mani olunmasının doğru olmadığı düşünülmüştür. Altyapıdan yetiştirilen oyuncular için teşvik sistemi getirilmiştir. Bütün amaç, Türk oyuncuların sayısını artırmaktır. Esasında yapılan planlama, Türk futboluna yeni genç oyuncular yetişmesini sağlamaktır. İstikbal bakımından önemli görüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Bu uygulamanın yarın başlayacak devre arası transfer döneminde planlarını nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine ise Yarsuvat, "Transfer dönemi başlayacak ama bizim takım çok iyi. Yeni transfer düşünmüyoruz. Olursa belki birkaç oyuncu alabiliriz ama şu anda transferimiz yok" ifadelerini kullandı. Toplantıda bulunan TFF yetkilileri ile kulüp temsilcileri, son bölümde birlikte medya mensuplarına poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!