Yabancı golcüler yerlileri geçti...

Güncelleme Tarihi:

Yabancı golcüler yerlileri geçti...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 11:35

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon atılan 816 golün 457'sine imza atan yabancı futbolcular, yerli oyuncuları geride bıraktı.

Trabzonsporlu yıldız oyuncu Burak Yılmaz'ın 33 gol kaydederek, gol kralı olmasına rağmen, yerli oyuncular toplam gol sayısında yabancıları geçemedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verilerine göre, bu sezon ligde 816 gol atılırken, bu gollerden 359'u yerli, 457'si ise yabancı oyunculardan geldi.

Geçen sezon yabancı futbolcuların attığı 391 gole karşılık, 418 kez ağları havalandıran yerli oyuncular, bu açıdan ön plana çıkmıştı.

Kamara, Tum, Webo ve Eneramo yabancılarda zirvede

Yabacı futbolcular arasında ise Eskişehirsporlu Kamara, Gençlerbirliği futbolcusu Tum, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golcüsü Webo ve Sivaslı Eneramo attıkları 15'er golle listenin başına yer aldı.

Eskişehir'in golcüsü Kamara attığı gollerle takımının Spor Toto Süper Lig Avrupa Grubu'nda mücadele etmesinde önemli pay sahibi oldu. Gençlerbirliği formasıyla 15 gol atan Tum ise sezon sonunda başkent kulübüyle yollarını ayırdı. Sezon başında İspanya'nın Mallarco takımından İstanbul Büyükşehir Belediye'ye transfer olan Webo da beklentileri karşılıksız bırakmayarak 15 gole imza attı. Sivasspor'un Nijeryalı futbolcusu Eneramo, attığı gollerle takımının Spor Toto Süper Lig'in en golcü dördüncü takımı olmasına katkı sağladı.

Alex düşüşte, Burak çıkışta

8 yıldır Fenerbahçe'nin formasını giyen Brezilyalı Alex, bu yıl geçen sezonu arattı. 2013 yılına kadar Fenerbaçe ile sözleşmesi bulanan Alex, geçen sezon 29 gol atarak “gol kralı” olurken, bu yıl 14 golde kaldı.

Bordo-mavililerin golcü oyuncusu Burak Yılmaz ise attığı gollerle büyük kulüplerin gözdesi oldu. Golcü oyuncu bu sezon ise 33 gol kaydederek “gol krallığı” unvanını ele geçirdi. Burak, bu başarıyla Trabzonspor'un bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olma başarısını elde etti. Yıldız oyuncu 2010-2011 sezonunda 19 gol atarak yerliler arasında en çok golü atmayı başarmıştı.
Yerliler arasında gol krallığında ise Burak Yılmaz'ı 13'er golle Galatasaylı futbolcular Necati Ateş ve Selçuk İnan takip etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!