Volkan'ın 21'de 1'i kalede

Güncelleme Tarihi:

Volkanın 21de 1i kalede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 00:00

21 yaşındaki file bekçisinin yıllık ücreti 200 bin TL. Volkan Demirel ise 2.2 milyon Euro kazanıyor.

FENERBAHÇE’de bu geceki zorlu Trabzonspor maçı öncesi Volkan Demirel şoku yaşanıyor. Sakatlığı bulunan milli kaleci durumunun daha da kötüye gitmemesi için maç kadrosuna alınmadı. Volkan’ın yokluğunda kritik maçta sarı lacivertli takımın kalesini 21 yaşındaki Fehmi Mert Günok koruyacak. Volkan, F.Bahçe’den yılda 2.2 milyon Euro alıyor, Mert’in kazancı ise yıllık 200 bin TL. Bu gece gözler, Volkan’dan 21 kat daha az kazanan genç kalecinin üzerinde olacak.

Babası da kaleci

Takım arkadaşlarının fiziğinin benzerliği nedeniyle Hollandalı ünlü kaleciden esinlenerek “Van der Sar” diye çağırdıkları 21 yaşındaki Mert’e büyük sorumluluk düşecek. Peki kimdir bu Mert? Sarı lacivertli takımın alt yapısından yetişen ve 1 Aralık 2006’da profesyonel olan Mert, eski bir kaleci olan Mahir Günok’un oğlu. 90’lı yıllarda 2 sezon Trabzonspor’un kalesini koruyan Mahir Günok, uzun yıllar İstanbulspor’da görev yapmıştı.

“Behlül” diyen de var

Fenerbahçe A2 takımında oynarken Ümit Milli Takımı’na da seçilen ve Trabzonspor’da forma giyen Onur’un yedeği olan Mert Günok’a, Aşk-ı Memnu dizisinde Behlül karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ’a saçlarının benzerliği nedeniyle sarı lacivertli taraftarlar “Behlül” diye hitap ediyor.

Kupada 4 gol yedi

Fehmi Mert Günok, Fenerbahçe’nin A takımında yalnızca 2 resmi maçta görev yaptı. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası grup karşılaşmasında Antalyaspor’a 4-3 kaybedilen maçta Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Mert, geçen hafta yine Antalyaspor’la oynanan Spor Toto Süper Ligi karşılaşmasında Volkan’ın sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda kaleye geçmiş ve görev yaptığı 45 dakikada gol yememişti.

1.88 metre boyunda

Fehmi Mert Günok, 34 numaralı kaleci kazağı giyiyor. 1989 doğumlu, 1.88 boyunda, 76 kilo. Fenerbahçe’nin alt yapısından yetişti, 1 Aralık 2006’da profesyonel oldu. Zico, Aragones, Daum ve Aykut Kocaman dönemlerinde kadroda yer aldı. Hazırlık kamplarına ve tüm antrenmanlara katıldı.

Arkadaşları güveniyor

Mert’e güven vermek için seferber olan sarı lacivertli futbolcular, onun çok iyi bir kaleci olduğunu ifade ediyorlar. Öyle ki, fiziğiyle ve kalede kapladığı yerle Hollandalı ünlü kaleci Van der Sar’la kıyaslıyorlar.

Mert’in yedeği Ertuğrul

VOLKAN Demirel’in sakatlığı nedeniyle Trabzon’a götürülmediği F.Bahçe’de bu geceki maçta kaleyi koruyacak olan Mert’in yedeği ise yine 21 yaşındaki tecrübesiz bir isim. 1.91 metre boyunda ve 83 kilo ağırlığındaki Mahmut Ertuğrul Taşkıran, Volkan Demirel gibi Kartalspor’dan transfer edildi. 2009-2010 sezon hazırlıklarının yapıldığı Almanya ve bu yıl da Belçika kamplarına katıldı. 14 kez genç milli oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!