Voleybolda gelecek vaadeden işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda gelecek vaadeden işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 15:30

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Ziraat Bankası, erkek voleybolunun geleceği için önemli bir projeye imza attı.

TVF ile Ziraat Bankası, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2013 Dünya Genç Erkekler Voleybol Şampiyonası'nı hedefleyerek, 1. ligde mücadele edecek pilot
takım için protokol imzaladı.

Ziraat Bankası Spor Kulübü adı altında Aroma Erkekler 1. Ligi'nde oynayacak ve Erkek Milli Takımlar teknik ekibi tarafından desteklenecek takım, yabancı oyuncu bulundurmayacak. Takıma, en büyük teknik desteği (A) Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Fransız antrenörü Veljo Basic verecek.
TVF Volley Hotel'de yapılan imza törenine TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Ali Aras katıldı.

TVF Başkanı Karabıyık, Ziraat Bankası'nın çok uzun yıllardır voleybol geleneği olan bir kurum olduğunu belirterek, “Mali gücü ve böylesine bilgi birikimi olan bir kulübün, dünyanın en değerli oyuncularını kadrosuna katarak ligde ve uluslararası arenada şampiyonluklar kovalamasına hiçbir engel yoktur. Oysa onlar Türk erkek voleybolunun gelişiminin gençlerle olacağı yönündeki düşüncede bizimle birleşti ve bu projeye katıldı. Bunun için genel müdürümüz, kulüp başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

-“Proje, kulüpler için de değerli bir projedir”-

Bu takımın TVF Spor Lisesi'nin bir benzeri olacağını anlatan Karabıyık, şöyle devam etti: “Onlar yıldız seviyesindeydi ve 2. ligde oynuyorlardı. Erkekler ise genç seviyesinde olacak ve 1. ligde oynayacak. Polonya'da Avrupa 4'üncüsü olan Genç Milli Takım'ın ana kadrosu bu takımın bünyesinde birleştirildi. Ziraat Bankası Kulübü tüm mali tüm yükümlülükleri üstlendi. Federasyon da teknik ekip verecek ve tesis, alt yapı imkanlarını sunacak. Bu takımın oyuncuları üst düzey müsabaka ve üst düzey antrenman deneyimlerini bir arada yaşadıktan sonra kendi kulüplerine dönecek. Bu bakımdan proje, kulüpler için de değerli bir projedir.”

Pilot takımın, yabancı oyuncu bulundurmayacağını ve statüde diğer takımlardan hiçbir farkı olmayacağını dile getiren Karabıyık, “Sporcu yetişirken sadece teknik, fizik, taktik kazanımlar yeterli değil. İşin mental boyutu da var. Eğer bu takımda ligden düşme olmasa, sporcu, kaybetme kaygısını yaşamadan gelişebilir mi? O kaygıyı yaşamaları ve kaygıyla baş edebilmeyi öğrenmeleri lazım” diye konuştu.

-“Süre gerekirse uzatılabilir”-

Protokol süresinin 2013 Genç Erkekler Dünya Şampiyonası'nın bitimine kadar olduğunu kaydeden Karabıyık, “Bu sürenin ucu açık, gerekirse uzatılabilir. Proje başarılı olursa ileride A takım seviyesinde de sürdürülebilir” dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise, “Bizim asli işimiz para ticareti yapmak ama sosyal sorumluluk bakımından Türk sporuna, özelinde ise Türk voleyboluna katkıda bulunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Voleybol kulüplerinin 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini anlatan Aydın, şöyle devam etti: “Mali açıdan bir sıkıntımız yok. Türkiye'nin en büyük, en güçlü bankalarından biriyiz. Yurt dışından büyük transferler yapıp, zirveye de oynayabiliriz ama istedik ki bilhassa kadın voleybolunda gösterdiğimiz başarıyı erkek voleyboluna da taşıyalım. Bunu yapabilmek için iyi bir partnere ihtiyacımız vardı. TVF de bunu sağladı. Hayırlı bir düşünce ve niyet, sonucun da hayırlı olacağını düşünüyorum.”

-Ali Aras-

Ziraat Bankası Kulübü Başkanı Ali Aras, ligde ve Avrupa'da kupayı hedeflemek yerine böyle bir protokol içine girmelerinin, Türk voleyboluna verdikleri önemi gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bankamızın finans sektöründe okul olma geleneği vardır, nitelikli personel yetiştirir. Biz de kulüp olarak benzer bir misyonu voleybolda üstlenmiş bulunuyoruz, ancak bu protokol sadece tarafların işbirliğiyle başarıya ulaşamaz. Özellikle federasyonun belirlediği oyuncuların, bu projenin içinde yer alabilmesi açısından diğer kulüplerin de özverili olmaları gerekir. Şimdiye kadar kulüplerden hep sıcak bir yaklaşım gördük. Arkas Spor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Sivas 4 Eylül Belediye'den oyuncular aldık. Diğer görüşmelerimiz de devam ediyor.”

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İmzalar atıldıktan sonra Karabıyık, Hüseyin Aydın ve Ali Aras'a plaket ile üzerinde TVF'nin ambleminin bulunduğu kravat hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!