Volecilerden transfer yorumları

Güncelleme Tarihi:

Volecilerden transfer yorumları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Hürriyet’in 15 yıldır süregelen klasiği Transferin Gözdeleri yazı dizisine volecilerden gelen yorumlar.

ROBERTO CARLOS

Æ Adem Sevdik: Fazla değil 20 sene öncesine kadar Yugoslavya’dan gelen 2. sınıf futbolculara yıldız diyorlardı. Sene 2007... Fenerbahçe Roberto Carlos’u transfer ediyor. Dünya Türkiye’yi konuşuyor ve bizim medya hala adamın yaşıyla uğraşıyor. Roberto Carlos, Fener’e gelmeden Real Madrid’de banko oynayan, dünyanın en iyi 5 sol bekinden biri olarak gösterilmiyor muydu?

Æ Yunus Emre Kaya: Roberto Carlos çok iyi bir futbolcu ancak çok yaşlı. Fenerbahçe’ye katkı sağlar ama sınırlı derecede.

Æ Aydın Gültekin: İlhan Mansız«
dan Dünya Kupası’nda yediği çalımı hatırlatanlara yanıttır. Bugün bilmem kaç yaşındaki Roberto Carlos yıllığı 4 milyon Euro’ya futbol oynuyor, İlhan Mansız ise bilmem ki ne yapıyor?

Æ Mehmet Uslu: Evet İlhan güzel bir çalım atmıştı. Ama şimdi İlhan nerede? İlhan ne yaptı o çalımdan sonra Carlos ne yaptı? Adamlar koskoca Dünya Şampiyonu olmuş biz bir futbolcunun diğer futbolcuya attığı çalımla övünüyoruz. Bu kafayla daha çok gerileriz.

Æ Malik Palta: Madem 100 metreyi 11 saniyede koşuyor, o zaman Carlos’u Süper Lig’de değil Golden Leauge’de görmek isteriz!

Æ Ahmet Melih Pulcu: Ben bir Beşiktaş taraftarıyım. Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum çünkü bizim yönetimi biraz gaza getirip, iyi transfer yapmalarını sağladılar. Ama Carlos’un ne verebileceğinden şüpheliyim.

Æ Taner Şahin: Beyler bırakın şu çekememezliği adam dünyanın en iyi sol ayağı. Ölüsü de dirisi de iş yapar. Renkli kişiliği ve sıcakkanlılığıyla Fenerbahçe’de başarılı olur. Ateşli F.Bahçe seyircisi ona İspanya’yı ve Real Madrid’i aratmaz.

LINCOLN

á Hakan Sayın: Türkiye Hagi’den sonra yine yıldız görecek.

á Bünyamin Mercan: Çok büyük transfer ama milli takımında bile oynamamış. Herhalde onu izlemeyi atlamışlar milli takım sorumluları! Onu kimse keşfedememiş, Galatasaray keşfetmiş.

á Gökçer Gökkoyun: Eğer takım içindeki arkadaşlık ruhu biraz daha gelişirse, saha içerisinde Lincoln’ün sinirli tavırlarını frenleyecek bir arkadaşı ile bu transferden Galatasaray mükemmel bir fayda sağlar. Zaten futbolcunun kalitesi belli, teknik süper, bunun yanında koşan ve savaşan bir oyuncu ve Hagi’den sonra duran top sorununu çözecek bir isim. G.Saray bu sene transferde nokta atış yaptı diyebilirim.

á Kaan Söyler: Futbolcunun Lincoln ya da Carlos olması hiç önemli değil. Önemli olan takıma alışması, katkı sağlaması.

á Bülent Erman Eren: Çok iyi bir transfer. Fenerbahçeli olarak, onu zevkle izleyeceğim. Galatasaray yöneticilerini tebrik ediyorum. Belki Carlos’tan daha ön planda olacak, direkt skora etki edecek oyunundan ötürü ama kıyaslama bile yapılamaz. Carlos’un kariyeri ve yerinin dünyadaki en iyisi olduğu malum. Alex’le kıyaslayanlara ise Alex’in 3 sezondaki istatistiklerine bakmalarını öneririm.

CISSE

Æ Abdullah Sancaktar: Oyunun her iki yönünde de ortalama bir performans verir. Yani ne çok iyi, ne çok kötü. Ayağa kısa pas yapar, uzun oynamaz; riske girmez. Hücumdaki en önemli özelliği uzun boyuyla duran toplarda gol aramasıdır. Uzun boylu olduğu gibi çok iyi sıçrar. Yer tutma konusunda ortalama bir ön libero gibidir. Kendisi zayıf olmasına rağmen, omuz omuza mücadelelerde ayakta kalmasını bilir, dengelidir. Teknik yönü pek iyi olmasa da Türkiye Ligi için fena sayılmaz.

Æ T.Evren Özkan:
Beşiktaşımıza çok fayda sağlayacağına inanıyorum ve kimse kötü transfer diye endişelenmesin.

Æ Hüseyin Kılıçparlar: Kleberson’dan çok daha faydalı olacagı kesin.

LINDEROTH

á Mehmet Ali Kızmaz: Ben bir Galatasaraylı olarak Linderoth transferini gerçekten olumlu buluyorum. Yönetimin bunca yıl sonunda yaptığı nadir güzel transferlerden. Lincoln de G.Saray’a çok şey katacak ama Linderoth transferini daha çok beğendim. Arkadaşlarını hırslandıracak, koşacak, takımı sırtlayacak bir adama ihtiyacımız vardı ve nitekim de oldu. Yönetimi kutluyorum.

á Erhan Türüdü:
Harika bir transfer diyorum. Böyle bir ön liberoya ihtiyacımız vardı. Suat Kaya’dan sonra belki de en iyi ön liberomuz. Hayırlı olsun.

á Hüseyin Çetin: Bir Fenerbahçeli olarak Linderoth ve Lincoln transferlerini çok olumlu buluyorum. Umarım daha da iyi yabancılar gelir de hiç olmazsa ülke futbolunda pozisyon almayı bilmeyen, top sürmekten bir haber, orta yapamayan oyuncularımız biraz daha geliştirirler kendilerini. Futbol Avrupa`da baska oynanıyor. Acı ama gerçek.

á Ertan Toraman: Açıkçası beni Lincoln’den daha fazla heyecanlandıran bir transfer. Tam bir görev adamı. Galatasarayımıza hayırlı olsun.

á İbrahim Gümüş: Buz adam Tobbe. Takımın bu sene en önemli oyuncusu olacak. Adam zımba gibi.

COLINKAZIMRICHARDS

Æ Ozan Devlen: Umarım Colin Kazım Richards, Tuncay’ın bıraktığı savaşan oyuncu boşluğunu doldurabilir. Biraz zamana ihtiyacı olacağı kesin.

Æ Fahrettin Yıldız: Tuncay’ın yerini bu sezon değil ama birkaç sezon içinde dolduracak yetenekte.

Æ Zülfikar Ali: Fenerbahçe için yararlı bir futbolcu olur.

Æ Reha Balık: Bu çocuk biraz fazla şişirildi. Öyle birinci sınıf futbolcu değil. Ben basarılı olacağını sanmıyorum

Æ Taner Gökalp: Colin Kazım
Fenerbahçe için iyi bir transfer oldu. Eğer kendini ispat ederse uzun yıllar o formayı çıkarmaz. Tuncay’ın yeri kolay dolmaz, Colin Kazım’dan ilk yılında böyle bir performans beklemek yanlış olur.

Æ Naci Gürkök: Kazım’ın genç olması işin en iyi yanı. Gidip 30 yaşın epey üzerinde eski şöhretleri almak hoş bir şey değil.

TELLO

Æ Kıvanç Eryılmaz: İnşallah yararlı olur. Çok iyi frikik attığını biliyorum. En son Meksika maçında attı bir tane. Hayırlı olsun Beşiktaşımıza.

Æ Serkan Gökçe: Futbolunu hiç görmedim ama görenler mükemmel biri diyor. Beşiktaş iyi bir iş yapmış.

Æ Mahmut Yalçın: İnşallah Beşiktaş’a faydalı bir sporcu olur da uzun yıllar burada kalır. Nasıl bir futbolcu olduğunu seyredip göreceğiz. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

BOUZID

á Abdullah Sancaktar: Gözlemlediğim kadarıyla çevik, kuvvetli ve topu oyunu sokmakta mahir bir oyuncu. Fakat mental yönden biraz daha kendisini geliştirmesi gerekiyor.

WEDERSON

á Bülent Ateşoğlu: Beğenerek izlediğimiz, tempolu, hırslı ve ayağına top yakışan bir futbolcu. Kalibre olarak üst düzeyde. Yararlı olacaktır. Kendisine başarılar dilerim.

á Kemal Bayram: Kıymeti birkaç maç sonra daha iyi anlaşılacak. Carlos’la çok iyi bir ikili oluşturur.

á Aydın Çevik: Bence Fenerbahçe’nin en iyi transferi.

á Hasan Kara: Wederson’un çok yararlı olacağına eminim. Carlos ile birlikte müthiş işler başaracaklar.

HAKAN ARIKAN

Æ Yusuf Özüdoğru: Hakan geleceği parlak bir kaleci. Beşiktaşımıza ve Milli Takımımıza uzun yıllar faydalı olacağına inanıyorum.

Æ Serkan Gökçe: Gerçekten iyi kaleci.



ORKUN

á Onur Atasayar: Ben Orkun’u Elazığaspor’dan beri takip ediyorum. Galatasaray’a geldiğine çok sevindim. Ayrıca altyapıdan geldiğini de biliyorum. İnatçı bir kişiliğe sahip.

á Bayram Balkaş: Galatasaray’da bir zamanlar Hayrettin diye bir kaleci vardı, ben Orkun’u ona benzetiyorum. Ders almazsa tıpkı onun gibi olur.

á Burak Akdemir: Ben Orkun’u çok seviyorum ve Galatasaray’a geldiğinden itibaren çok mutlu oldum. Orkun benim gördüğüm kadarıyla defanstaki arkadaşlarının bir hatası olunca biraz hırçınlaşıyor ama bu hırçınlık azmin verdiği, gol yememek için gayretinin bir tepkisi. Bence bu çok normal. Orkun eğer G.Saray’da forma şansı bulursa, Milli Takım’a gireceğinden ve ileride gerek Türk futbolu adına gerekse dünya futbolu adına çok iyi bir kaleci olacağından eminim.

ALİBİLGİN

á Seyfi Günaçtı: Herkes bir şeyler yazıyor ama kimse Ali Bilgin’in en kritik maçta takımını yalnız bıraktığını söylemiyor. Ne kadar yetenekli olursa olsun bence karakter önce gelir.

Çağrıhan Büyükkal Ben Ali Bilgin’in Fenerbahçe’de ikinci Tuncay Şanlı olacağına inananlardanım. Kendisi bunu kabullenmese de F.Bahçe’de çok başarılı olacaktır. Yolun açık olsun Ali, sabırsızlıkla senin Saracoğlu çimlerine basacağın günleri bekliyoruz.

á Barış Sönmezer: Ali Bilgin, Fener’in yıldızı olur.

á Hayati Aksu: Ali Bilgin ile ilgili yazının "İki Fenerbahçe maçında verimli olan..." kısmı bana eski günleri hatırlattı. F.Bahçe’ye gol atan futbolcu ertesi sene F.Bahçe’ye alınırdı. Sonrası mı... Bir sene yedekte oturur, ikinci sene 2. Lig’e giderdi.

VOLKAN YAMAN

á Etem Dölen: Gurbette gurbetçimiz kalmadı. Bu genç arkadaş neden Bayern Münih’i bırakıp 2. Lig’de oynamak için Türkiye’ye gelmiş? Hoşgelmiş ama acaba bunun sorumlusu yabancı kısıtlaması yaparak, Türk futbolcularının parasını suni olarak şişiren Ulusoy mu? Ulusoy acaba Volkan kardeşimizin Antalyaspor’da, Almanya’dan yüksek ücretle top oynamasının Türk futbolu için daha iyi olduğunu mu düşünüyor?



RÜŞTÜREÇBER

Adem Sevdik: Ben Fenerbahçe taraftarı olarak Rüştü abimize Türk futboluna ve F.Bahçe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ve büyük Beşiktaş camiasını bu transferden dolayı tebrik ederim. Gerçekten Türk futbolunun yetiştirdiği böyle büyük yeteneklere sahip çıkalım.

Mahmut Yalçın: Zaman her şeyin ilacıdır. Rüştü Beşiktaş’ta başarılı olacaktır. Çünkü stresten kurtuldu, şimdi kafası rahat.

Asil Türk: Bir Fenerbahçeli olarak açık yüreklilikle söylüyorum ki, Besiktaş’ın bu sene yaptığı en büyük transferdir Rüştü ve de bizim yöneticilerimizin yaptığı en büyük hata. Lig başladığında herkes çok açık görecektir. F.Bahçe seni çok arayacak Rüştü.

Burak Kahraman: Ben bir Beşiktaşlı olarak Rüştü’nün 2002 Dünya 3.’lüğünde İlhan’dan daha fazla payı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçeliler tamam Rüştü’yü başarısız buluyor olabilirsiniz ama size yıllarca hizmet etmiş, sizden dayak yemesine rağmen sizi bırakmamış, Beşiktaş’a transferinden sonra bile F.Bahçeli olduğunu inkar etmemiş bir adama bu kadar ağır eleştirilerde bulunamazsınız.

CANGELE

á Sefer Karaman: Cangele, gerçekten inanılmaz kolay adam eksiltebilen etkili bir oyuncu. Evet sol ayaklı ve sağ kanatta oynayarak, Beşiktaş’ı 1-1 biten maçta perişan edip, golünü de atmıştı. Neden üç büyükler milyon dolarları sokağa atarlar. Fener alsa Ortega’dan, Beşiktaş alsa Kleberson’dan daha faydalı olur. Ama hayır, ne de olsa küme düşen Sakarya’da ve neden paralar kasada kalsın ki! Çöpe ve dışarı gitsin. Kayserispor’u kutlarım.

á Ali Yıldızay: Kendisinin lama gibi çok iyi tükürdüğünü biliyorum. Zeki, çevik olabilir ama ahlak konusunda sınıfta kaldı kanımca.

İLHANPARLAK

á Behlül Küçükoğul: Fenerbahçe gençleri köreltiyor bence. Deivid’den, Kezman’dan, Semih’ten vakit bulabilirse ancak oynar. Yoksa yedek kulübesinde körelir gider.

á Bayram Balkaş: İlhan’ın çok çalışması, kendini göstermesi gerekir. Ona bedava kimse forma vermez. Zaten forma verilmez, alınır.

á Mahmut Yalçın: İstanbul’un yaşantısı zordur, çünkü gece alemi, eğlencesi çok fazla. Eğer başarılı olmak istiyorsa kendine dikkat etmesi lazım. Bu sezon Fenerbahçe’de forma giyemez. Bence Kayseri’de kalıp oynamaya devam etse idi daha iyi olur, kendini yetiştirirdi. Şimdi yedek bekleyecek ve bu genç futbolcuya yazık olacak.

á Fethi Asığ: Yetenekli değil akıllı olsunlar biraz yeter. Ondan sonra başarı gelir.

GÖKHANGÖNÜL

á İrfan Türksoy: Lütfen Türk futboluna güvenelim. Gençlere yer verelim.

á Etem Dölen: Gökhan Bey kardeşim, Fenerbahçe’ye hoşgeldiniz, sizi transfer etmişlerse doğru bir karardır. Bu arada maalesef 30 senedir yurt dışında yaşıyorum ve her transferi tanımam mümkün değil. Bu yüzden Sayın Korkut Göze’ye sizleri çok iyi tanıtan bu seneki transfer yazıları için teşekkür ediyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!