Villa'dan Senna'ya vize yok

Güncelleme Tarihi:

Villadan Sennaya vize yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 00:00

Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki birinci ismi olan Marcos Senna, 24 saat içinde sarı lacivertlilere geldi, gitti.

Sezon başında Mehmet Aurelio’nun sürpriz bir karar alarak Real Betis’le sözleşme imzalaması üzerine ön libero arayışına giren sarı lacivertli yönetimin uzun uğraşlar sonucunda ikna ettiği İspanyol yıldızın kulübü Villarreal, 25 milyon Euro’luk bonservis bedelinde ısrarcı olunca transfer gerçekleşmedi.

Aragones devrede

Teknik direktör Luis Aragones’in milli takımdan öğrencisi olan Senna, ilk teklif aldığında ülkesinin dışına çıkmayacağını ve futbol yaşantısını Villarreal’de noktalayacağını ifade etmişti. Buna karşılık, Aragones çok güvendiği ve yakından tanıdığı Marcos Senna’yı, birkaç kez telefonla arayarak Türkiye’yi, Fenerbahçe’deki ortamı ve ekonomik koşulları anlatarak, yumuşatmıştı. Ardından ülkemize İspanya Ligi gol kralı unvanıyla gelen Daniel Güiza, devreye girdi.

Dil döktüler

Milli takımdan arkadaşı olan Senna’nın Fenerbahçe’de mutlu olacağını ve Roberto Carlos gibi bir dünya yıldızının Fenerbahçe’de hayatının en güzel günlerini yaşadığını belirten Güiza, bu transferin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba harcadı. Son olarak Roberto Carlos, İspanya’dan tanıdığı Senna’ya ulaştı. Carlos da, Fenerbahçe’nin Avrupa’da büyük hedefleri olduğunu, çok değerli bir başkana sahip olan kulübün ekonomik olarak Avrupa’daki seçkin takımlar arasında olduğuna dikkat çekerek, "Buraya gelirsen, seninle birlikte gücümüze güç katarız. Futbol kariyerimize yeni bir sayfa daha açarız" ifadesini kullandı.

FiYAT KIRMADILAR

BÜTÜN bu diyaloglar Senna’nın ikna olmasına yetti. Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, uzun süredir takip ettiği bu transferde epey yol aldı. İspanya ile Türkiye arasında adeta köprü kuran Uslu, başkan Aziz Yıldırım’a, Senna’nın "evet" dediğini müjdeledi. Bu sezon transfer politikasını, "Önce futbolcuyla anlaşıp, sonra kulübüyle masaya oturmak" üzerine şekillendiren F.Bahçe Yönetimi, soluğu Villarreal’in kapısında aldı.

Ancak işler, burada sarpa sardı. Önce pazarlık masasına oturuldu. İspanyol kulübü, Senna için kapıyı 25 milyon Euro’dan açtı. Fenerbahçe Yönetimi de 12 milyon Euro teklif etti. Villarreal Yönetimi ise, bu paraya Senna’yı asla vermeyeceğini bildirdi. Birkaç görüşmenin ardından aradaki fiyat farkı beklendiği gibi değişmeyince transfer görüşmeleri tıkandı. Eğer Senna’nın transferi yeniden gündeme gelmezse, listedeki diğer ön liberolar ile temasa geçilecek. Bu isimlerin arasında Liverpoollu Xabi Alonso, Juventuslu Tiago gibi isimler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!