HABER

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından YAŞ kararları açıklandı. YAŞ kararı ile 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Öte yandan toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de özel defteri imzalayan Erdoğan, "Son günlerde hortlayan yayılmacı emeller karşısında gereken her türlü tedbiri alarak, vatanımızı ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar korumakta kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı sona erdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere; 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatılmıştır.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verilmiştir. Halen 281 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla 327 olacaktır."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler