'Yeşil Doğa' bu hafta 500. bölümü ile ekranda olacak... 'Yeşil Doğa' 5'inci kez dalya diyor - Magazin Haberleri
MAGAZİN

'Yeşil Doğa' bu hafta 500. bölümü ile ekranda olacak... 'Yeşil Doğa' 5'inci kez dalya diyor

CNN TÜRK’te, 2009 yılından itibaren Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıyan “Yeşil Doğa” 1 Haziran Cumartesi günü 500’üncü bölümüyle ekrana geliyor.

Güven İslamoğlu’nun sunduğu, "Yeşil Doğa", 15 yıldır doğanın sesine kulak vererek Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana getiriyor. Doğası, insanı, kültürü ve tarihiyle Türkiye’yi yeniden keşfeden programda İslamoğlu, yıllardır yok olan değerlerin peşinden gidiyor.

Birçok yerin doğal sit alanı ilan edilmesinde katkısı olan “Yeşil Doğa”, Likya Yolu ve St. Paul Yolu gibi rotaları da ilk kat eden TV programı oldu. Yıllarca birçok önemli ödüle layık görülen “Yeşil Doğa”, 3'ü uluslararası 56 ödülün de sahibi oldu. 2011 yılında Avrupa’nın Çevre Nobel’i olarak görülen “Eurosolar 2011 Güneş Ödülü” ve WWF “En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görüldü. 2020’de Tarım ve Orman Bakanlığı Yeşilin En’leri ödüllerinde “En Çevreci Program”, 2020’de RTGTD Medya Oscar’ı Ödüllerinde “En İyi Kültür ve Çevre Programı”, 2020 İ.T.O Basında Sağlık ödüllerinde ise “En İyi Çevre Programı” seçildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler