HABER

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal CNN Türk'te Milli "İmece Uydusu"nun yeteneklerini anlattı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten, yerli ve milli olan İmece Uydusu'na dair önemli bilgiler paylaştı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten, CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı.

Fırlatmanın gurur verici olduğunu belirten TÜBİTAK Başkanı Mandal "Görüntü gerçekten bizler için sadece bizler için değil, ülkemiz için gerçekten gurur verici. Bu anı çok bekledik TÜBİTAK olarak, TÜBİTAK Uzay Araştırma Enstitüsü olarak. 6 yıldır yani 2017'nin sonunda projemiz imzalandı, 2018 yılının başında başladı. Arada unutmamamız gereken bir pandemi dönemi var. Buna rağmen arkadaşlarımız gerçekten yoğun bir şekilde çalıştılar. Pandeminin tüm zorlu koşullarına rağmen cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yetiştirme hedefi vardı. Çok şükür bunu yetiştirdik ve bugün de başarıyla fırlattık. Fırlatma esasında bizim için başka bir heyecanın başlangıcıydı. Ekranlarda muhteşem bir görüntü var ama sinyal alana kadar arkadaşlarımızın kalplerinin ne kadar arttığını tahmin edemezsiniz. Uzay teknolojisine yani birçok ülke Uydu gönderebiliyor. Bunun bedelini ödersiniz, sizin de uydunuz olur ki Türkiye’nin geçmişte bu tipteki uyduları da oldu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler