EKONOMİ

SSB Başkanı Demir: Türkiye dünyada ilk 3'te

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, CNN Türk ekranlarında son gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulunuyor. Demir, Türkiye'nin SİHA'larda dünyada ilk üçte olduğunu ve harp sahasında 'Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor' dedi.

İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

* (Rusya-Ukrayna savaşında teknik açıdan hangi dersler çıkarıldı?) Savunma sanayii ve ihtiyacı gösteren alan çatışmalar gündeme geldiğinde birkaç kademeli çatışmadan bahsetmek mümkün. Teröristle mücadeleden başlayan terörle mücadelede ihtiyaç olanlar var. İki ülke arasında olan var.

 "TÜRKİYE SİHA'LARDA DÜNYADA İLK 3'TE"

* Türkiye bunların hepsini adım adım tecrübe etti. Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor. Hassas olarak yapmanız gerekiyor. Optik görmekten öte kendinizi görünmez hale getirmeniz ve hedefiniz sizi görmeden etkisiz hale getirmeniz çok geniş ölçüde teknolojik unsurun sahada olmasını gerektiren bir süreç. Bugün sahada bunları görüyoruz. 

* (Diğer ülkeler arasında hangi noktadayız?) Türkiye ilk 10 ülke arasında ancak bazı alanlarda daha önde. İnsansız sistemlerde ilk 3'te diyebiliriz. İnsansız ve otonom sistemlerde etkilenmeden sahada olmanız gerekiyor. Çok derin teknoloji gerekiyor. Bir dizi alt sistemlerdeki kabiliyetlerin olgunlaştırılması. Çeşitli radar teknolojileri... Bunların hepsi bu zincirin bir parçası. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler