HABER

Samsun Valisi Dağlı: Akşam 21.00 itibarıyla yağışlar artacak

Samsun Valisi Dağlı, akşam saatlerinde yağışların daha da artacağına dikkat çekerek sel baskınlarına karşı uyardı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, durum değerlendirmesi yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarı üzerine kentte, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çalışma grupları, Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe kaymakamlığı ve belediyelerin bilgilendirildiğini ve teyakkuz haline geçirildiğini ifade eden Vali Dağlı, il genelindeki koordinasyon ve müdahale çalışmalarının gelen ihbarlar neticesinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Vali Dağlı, "Öncelikle geçmiş olsun. Cumartesi gününden itibaren olası yağışları takip ediyoruz. Yağışların artarak devam edeceğini, akşam 21.00 itibarıyla yağışların daha da artacağını Samsunlu hemşerilerimize duyurmak istiyorum." uyarısında bulundu.

Vali Dağlı, “Dün akşam Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi’nde köprüde araç içinde mahsur kalan vatandaşlarımız AFAD ve emniyet ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Birçok noktada yollara sel ile gelen malzemelerin temizlendi. Kanallar ve menfezler açıldı. İlk belirlemelere göre Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi’nde 32 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvanın telef oldu, 2 araç ve bir römork zarar gördü” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler