HABER

Piyadenin yeni 'Komando Havanı' göreve hazır

Türk savunma sanayisi bünyesinde, piyade birliklerine yakın mesafe ateş desteği sağlamak üzere geliştirilen yeni "Komando Havanı" envantere girmek için gün sayıyor.

Uçak bombaları, ağır silah ve mühimmatı üretim projeleri ile muharebe araçları için parça ve alt sistemlerin üretimi alanlarında sorumluluklar üslenen ASSAN Group Savunma, ilk kez tümüyle kendisine ait bir ürünü güvenlik güçlerinin envanterine kazandırma aşamasına geldi.

Mobilitesi yüksek komando birliklerinin sayısının artırılması ve bu birliklerin donatılması sürecinde 60 milimetre Komando Havanı silahlarına ihtiyaç oldu. Bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında ASSAN Group Savunma görevlendirildi.

Tasarım ve geliştirme süreçlerinin sonunda tedarik ve son kullanıcı makamlarla birlikte yaklaşık 20 zorlu testten geçirilen havanlar, malzemenin analiz ve zorlanmasından yaklaşık 400 mühimmatla çok farklı koşullarda yapılan atışlara kadar bir dizi sınavı başarıyla tamamladı. Komando havanlarının farklı iklim şartlarının da oluşturulduğu bu testlerin sonunda kalifikasyonu ve ilk seri üretimleri gerçekleştirildi. Kısaltılmış son bir test sürecinin ardından ilk seri üretim komando havanları kısa süre içinde güvenlik güçlerinin envanterine girecek.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler