HABER

New York'ta yasaklar büyük kutlamalarla kaldırıldı

Koronavirüs salgınında en ağır bilançoyu veren ülke olmayı sürdüren ABD'de hızla devam eden aşılama kampanyası meyvelerini vermeye başladı. Kovid-19 ölümlerinde ülkenin en büyük kayıplarını veren New York'ta kısıtlamalar büyük kutlamalarla kaldırıldı.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette aşılama oranının yüzde 70 hedefine ulaşıldığını belirterek Kovid-19 kısıtlamalarının bugünden itibaren kaldırıldığını duyurdu.

Cuomo, "Bugün pandemiyle mücadelede 472’nci gün. Bugünden itibaren bildiğimiz normal hayata dönüyoruz. Bu, çok önemli ve bunu hak ediyoruz çünkü çok uzun bir yol oldu." diye konuştu.

Bir dönem ülkede vaka sayısı oranı en yüksek eyalet olan New York’ta, bugün itibarıyla bu oranın 1000'de 4'e düştüğünü ifade eden Cuomo, “Bir dönem New York, yüzyılın yaşadığı bu salgının merkezi oldu. Tüm olumsuz şartlara rağmen 15 aylık bu süreçte New Yorklular yılmadan mücadeleyi sürdürdü. New York bu sağlık krizinden daha da güçlenerek çıktı.” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler