HABER

Narin Güran soruşturmasında itirafçının ifade tutanağı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran (8), soruşturmasında ilk itiraf geldi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova köyde gözaltına alınan 24. kişinin ifadesini aktardı. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, da itirafçı N.B.'nin ifadesinin detaylarını aktardı. N.B.'nin ifade tutanakları ortaya çıktı.

Narin’in cenazesinin bulunmasının ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İTİRAF GELDİ

Aralarında aile üyelerinin bulunduğu 24 şüphelinin sorgusu devam ederken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, soruşturma kapsamında alınan ifadelere ulaştı.

Narin'in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf gözaltına alınan 24. isim olan bir zanlıdan geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı sorgusunda "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova soruşturma ile ilgili şu bilgileri aktardı:

Edindiğim bilgilere göre köylü ifadesinde o gün bir başka vesile ile muhtarı aradığını sorununu dile getirdiğini söylemiş muhtar da ilgileniyorum demiş sonra aracı ile çıkmış bu esnada karşıdan muhtarın arabası ile geldiğini görmüş muhtar köylüye selektör yapmış köylü de durmuş araçtan inmişler muhtar köylüye, "Arabada battaniyeye sarılı bir şey var bunu yok etmem lazım demiş" köylü bir insan olduğunu anlamış önce çekindiğini söylüyor ifadesinde. Sonra muhtarın para teklif etmesi üzerine yardım etmiş muhtar çuval var mı demiş köylü de arabasından çuval çıkarıp getirmiş ve Narin'in battaniye sarılı cansız bedenini çuvala sokmuşlar o esnadan ayağının kırık olup olmadığı soruluyor ama köylü fark etmedim bilgim yok diyor.

ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞLAR

Daha sonra muhtarın yanından ayrıldığını çuvaldaki Narin'in cansız bedenini köylü kendisinin dere kenarına götürüp sakladığını anlatmış. Tüm bunlar kaybolduğu gün yaşanıyor, ifade veren köylü sonra eve gittiğini, köy ahalisi Narin'i aramaya başlayınca da onlara katıldığını söylüyor. Yani bu köylü ile muhtar da arama çalışmalarına katılmış. 

SÜRÜNTÜ ÖRNEKLERİ ALINDI

Edindiğim bilgilere göre bu son ifadeden sonra muhtarın sorgusu daha da derinleştirilerek sürecek ama şimdiye kadarki sorgulamalarında ben öldürmedim dediği ifade ediliyor. Adli Tıp ön rapor tutanağına da ulaştım. İstismar dahil her suçu araştıracak 91 ayrı doku örneği alındı. İlk aşamada Narin'in cesedinin bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu ifade ediliyor, bu bir çeşit radyolojik görüntüleme sonrasında ise moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu ve sürüntü örnekleri alındı istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak 91 adet örnek incelendi. İlk bulgularda bir istismar ve tecavüz tespiti yok ama tüm bu örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na da gönderildi orada da detaylı bakılacak.

Salim Güran Narin'i öldürmüş müdür, öldürdü ise neden öldürmüştür?

'Salim Güran kendi öldürmemiş olsaydı bana getirip ortadan kaldır demezdi. Neden öldürmüş olabileceğini bilmiyorum. Tiktok'ta ise Arif Güran'a 'Sana öyle bir açı yaşatacağım ki asla unutamayacaksın' demiş ben buradan öğrendim. Köyde bu şekilde konuşuluyordu.'

Salim Güran ile irtibatınız WhatsApp ya da internet veri tabanlı uygulamalar üzerinden mi yoksa normal şebeke üzerinden midir?

Biz normal Şebeke üzerinden konuşuruz.

"ANNESİ VE AMCASI GÖZALTINDA, BABASI GÖZALTINDA DEĞİL"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ itirafçı N.B.'nin ifadesine ilişkin detayları paylaştı. İşte Uludağ'ın açıklamaları...

"Önemli gelişmeler var. İtirafçı köyde yaşayan N.B. köyde sıvacılık yapıyor. Olaya dair çok önemli bilgileri ekiplere verdi. İtirafçı N.B. 'Ben o gün bir iş için muhtarı aramıştım, yolda tesadüfen araçlarımız karşı karşıya geldi. Muhtar aracımı durdurdu 'Battaniyeye sarılı bir şey var, bunu gömmemiz gerekiyor, bu konuda bana yardım et' dedi. Muhtar sana çok para vereceğim deyince kabul ettim. Muhtar 'sende çuval var mı?' diye sordu. Daha sonra çuvala koyduk, dere yatağına gidip gömdüm" dedi.

Narin'in annesi ve amcası gözaltında ama baba gözaltında değil. Çapraz soruşturma devam ediyor. Bazıları yardım-yataklık, bazıları jandarmayı yanlış yönlendirme şeklinde, 24 kişi sorgulanıyor. İtirafçı cinayeti kimin işlediğini bilmiyorum diyor. Amca, Narin'i kimin öldürdüğünü bana söylemedi diyor.

İŞTE ÖN OTOPSİ RAPORU

Cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı ve  İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler