HABER

MSB: Son bir haftada 40 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son bir haftada 40, bu yılın başından itibaren bin 868 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, TSK'nın, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 40, bu yılın başından itibaren 1868 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 2 Eylül'de icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 20 hedef başarıyla imha edilmiştir. " diye konuştu.

İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğamiral Aktürk, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin devam ettiğini kaydetti.

Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı teröristin daha Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu hatırlattı.

Aktürk, Pençe operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan'a da bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

YIL İÇERİSİNDE HUDUTLARDAN YASA DIŞI YOLLARLA GEÇMEYE ÇALIŞAN 73 BİN 787 KİŞİ ENGELLENDİ

Hudutlarda yasa dışı geçişlere karşı yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Aktürk, şunları kaydetti:

"Birliklerimizin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda, son bir hafta içerisinde, 4'ü terör örgütü mensubu olmak üzere 531 şahıs yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 9 bin 598 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1370 şahısla bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 73 bin 787'ye ulaşmıştır.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler