HABER

MSB kaynaklarından teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından Kara Harp Okulu mezuniyet töreniyle ilgili yapılan açıklamada, "Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır" denildi. Açıklamada, "Olay her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, TSK'nın, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 40, bu yılın başından itibaren 1868 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 2 Eylül'de icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 20 hedef başarıyla imha edilmiştir. " diye konuştu.

İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğamiral Aktürk, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin devam ettiğini kaydetti.

Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı teröristin daha Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu hatırlattı.

Aktürk, Pençe operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit Piyade Binbaşı Osman Ayan'a da bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler