HABER

MHP lideri Bahçeli, Türkeş’in kabrini ziyaret etti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı vesilesiyle Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlayan Bahçeli, "Millet iradesi yerini bulmuş ve Türkiye kalıcı bir istikrara kavuşmuştur. Milletçe bu istikrarı sürdürme gayreti içerisinde olmamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında "serbest bırakılmalı" sözlerine de yanıt veren Bahçeli, "İhanetin serbestisi olmaz" dedi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Millet olarak böyle günlerde dayanışma içerisinde olmak ve karşılaştığımız tüm meselelerin çözümü için görüş birliğinde bulunmak önemlidir. 2023 yılının ilk 6 ayında sevinçli ve hüzünlü günler de yaşanmıştır. Hepimizin hatırladığı gibi 6 Şubat tarihinde acılı günlerden geliyoruz. Bunun yanında 2 önemli olay da yaşanmıştır. Bunlardan bir tanesi 11 Mayıs'ta yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri. Daha sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimini idrak ettik. Türkiye'de artık seçimler son bulmuştur. Millet iradesi yerini bulmuş ve Türkiye kalıcı bir istikrara kavuşmuştur. Milletçe bu istikrarı sürdürme gayreti içerisinde olmamız gerekmektedir.

YEREL SEÇİM MESAJI

2024'ün 6 ayı arasında 2 önemli olay milletçe siyasi olay yaşanacaktır. Bunlardan birisi siyasi partilerin olağan kongrelerin yapma konusudur. Kongreler bazılarında başlamış, bazılarında devam edecektir. İkinci önemli olay ise yerel yönetimleri ilgilendiren mahalli idari seçimlerdir. Bu seçimler milletimiz için çok önemlidir.

Siyasi partilerimiz kendilerini 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere hazırlamak zorundadır. Bu konunun üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Bu siyasi istikrarın siyasi partilerde de kendisini hissettirmesi lazımdır.

RUSYA'DA WAGNER KRİZİ

Çevremizde sıcak iklimler vardır. Bu iklimler hala Rusya-Ukrayna arasındaki savaş olarak kendini göstermektedir. Bayram temennimiz bu savaşın barış yoluyla sonlandırılma meselesidir.

Tabi küresel güçler boş durmamaktadır. Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken Rusya Federasyonunda yeni olayların gelişen olaylara sakinlik ve durgunluk göstermektedir. Bugün Rusya'da Rus ruleti oynanmıştır. Bu rulet Putin'in kazanmasıyla son bulmuştur. Bundan sonra kimse savaş ortamında Rus ruletine tenezzül etmesin. Dünyanın barışa ihtiyacı var.

MHP'DE KURULTAY NE ZAMAN?

Erken mi yapalım yoksa zamanında mı yapalım. Erken yaparsak Seçim zamanına denk gelecek. Şimdi 17 Mart'ta Kurultay'ı yapmak zorundayız. Yasa gereği yapmak zorundayız.

MERDAN YANARDAĞ'IN TUTUKLANMASI

Bizim gündemimizde öyle bir konu yok. İhanetin serbestisi olmaz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler