HABER

Meteoroloji'den yağış uyarısı! Son hava durumu verilerini Prof. Dr. Orhan Şen anlattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan İstanbul için peş peşe uyarı yapıldı. Sarı kodlu alarm verilirken, yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağış tehlikesine dikkat çekildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, yaptığı değerlendirmede bu haftanın yağışlı geçeceğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günler öncesinden İstanbul için sağanak uyarısında bulunmuştu. Megakentin bir bölümünde vatandaşlar yağışlı bir havaya uyandı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların İstanbul'un Anadolu yakasında; kuzey ilçelerinde ve Boğaz'da etkili olduğunu söyledi. Şen, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

Sabah 5 buçuk gibi kuzey ilçelerde yağış başladı. Ara verdi, yarım saat sonra tekrar başlayacak. Bugün öğlene kadar İstanbul'un boğaz çevresi, kuzey ilçeleri ve daha çok Anadolu yakasında gök gürültülü sağanak devam edecek. Ufak çaplı dolu ihtimali var. Avrupa yakasında yağış yok. Öğleden sonra kesilecek. 31-32 derece sıcaklık. Aşırı sıcaklar yerini normal sıcaklığa bıraktı. Bu hafta yağışlı geçecek. Pazar gününe kadar yağış var, perşembe azalacak. Yarın Avrupa yakasında fazla yağış var. Bu hafta yağışlı geçecek. İzmir bugün öğleden sonra yağışlı, Ankara öğleden sonra yağışlı. Bu hafta en fazla yağış Marmara'da olacak. Umarım bu seneki kışta İstanbul'un kar yağışı görme ihtimali var. Geçen sene hem yazı hem kışı sıcak geçirdik ama bu kış soğuk geçecek. Aşırı bir sıcakla karşı karşıya kaldı Türkiye bu sene.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzeyi ile zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile Düzce, Sinop, Samsun, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: bugün öğle saatlerine kadar Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'da yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BİR UYARI DA AKOM'DAN

AKOM: İstanbul'da hafta boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenirken, Ağustos ayı başından itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 28-30°C aralığına gerileyeceği tahmin edilmektedir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler