HABER

Kaptan Bora Ekşi cinayetinde karar çıktı

Hint Okyanusu'nda Türk bayraklı "İnce Karadeniz" adlı yük gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi kamarasında bıçaklayıp öldüren, gemi mürettebatını da yaralayan Ergin Aktaş'ın davasında karar çıktı. Mahkeme, kaptan Bora Ekşi'yi öldüren sanık Aktaş'a ağırlaştırılmış müebbet ile 11 gemi personeline yönelik değişik suçlarından toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aktaş, son savunmasında ''Gemiyi savaş gemisi, kaptanı İngiliz kaptanı, arkadaşlarımı da düşman askeri olarak gördüm. Beni öldürecekler diye onlara saldırdım'' dedi. Kararın ardından Ekşi'nin yakınları, "Bora'nın gözleri kâbusun olsun", "Ağabeyimin o güzel gözleri cehennemin olsun" diyerek gözyaşı döktü.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ergin Aktaş, tarafların avukatları ve gemi kaptanı Bora Ekşi'nin yakınları hazır bulundu. Öldürülen gemi kaptanı Bora Ekşi'nin ailesinin ve yaralanan mağdurların avukatları, sanığın indirim yapılmadan cezalandırılmasını talep etti.

"KAPTANI İNGİLİZ KAPTANI, ARKADAŞLARIMI DÜŞMAN ASKERİ OLARAK GÖRDÜM"

Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu sanık Ergin Aktaş, "Beni isterseniz asın ama ben doğruları söyledim. Geçirdiğim psikolojik rahatsızlık sonucunda kafamda kurgulayıp, inandığım düşüncelere göre hareket ettim. Gemi kaptanını bilerek isteyerek öldürmedim. Gemiyi savaş gemisi, kaptanı İngiliz kaptanı, arkadaşlarımı da düşman askeri olarak gördüm. Beni öldürecekler diye onlara saldırdım. Yakınlarına kendimi affettiremem, çünkü onların canı gitti. Beni affetmeyeceklerini biliyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık Aktaş, "Gemi kaptanımı seviyordum" dedi. Sanık avukatı Deniz Önen ise sanığa ceza dahi verilemeyeceğini öne sürdü.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler