HABER

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en az 2800 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 808’e, yaralıların sayısı ise 10 bin 859’a yükseldi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’e roket saldırısı düzenlendi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda can kaybı her iki tarafta da artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 808’e, yaralananların sayısının ise 10 bin 859’a yükseldiği belirtildi.

Gazze Şeridi’nde aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 37 sağlık personeli hayatını kaybederken, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 aile yok oldu.

İsrail tarafında ise şu ana kadar en az bin 400 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin 500 kişi de yaralandı.

İSRAİL'DE SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına roket saldırıları sürüyor. Gazze Şeridi’nden İsrail’in başkenti Tel Aviv’e atılan roketler nedeniyle siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. Demir Kubbe, atılan en az 2 roketi havada imha ederken, kaç roketin fırlatıldığı ve yerleşim yerine isabet edip etmediği henüz bilinmiyor. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’e düzenlenen roket saldırısının sorumluluğu üstlenildi.

Tel Aviv’den önce ise Sderot kentine roket saldırısı düzenlenmiş, iki roketin yerleşim bölgesine düştüğü belirtilmişti. Yetkililer, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıklamıştı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler