HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Toplantısı Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığına yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar artarak devam ediyor. Yunanistan'daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor, vakıfları ve hakları gasp ediliyor. Kimlikleri reddediliyor. İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dökülen bu kanda bölücü terör örgütü kadar DEAŞ'la mücadele kapsamında bu teröristleri silaha ve desteğe boğanların da payı vardır. İlk günden beri proje mahsulü yapı olduğu bilinen DEAŞ'la mücadelede PKK'ya destek verme artık son bulmalıdır. Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımakta kararlıyız" ifadesini kullandı. Erdoğan " İslam ülkeleri olarak ticari ve ekonomik işbirliğimizi daha da ilerlemeliyiz" değerlendirmesinde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği TeşkilatıEkonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısında ekonomi ve İslam dünyasına karşı yapılanlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin kökünün kurutulacağını söyledi ve Yunanistan'da Müslümanlar'a yönelik zulmün son bulması çağrısında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler