Bakan Varank açılışını yaptı: İnovatif girişimler, yatırımcılarla bir araya geldi - Son Dakika Haberleri
HABER

Bakan Varank açılışını yaptı: İnovatif girişimler, yatırımcılarla bir araya geldi

Türkiye’nin yüksek teknolojili alanlardaki yenilikçi fikirleri TechAnkara Proje Pazarı’nda buluştu. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı, inovatif girişimler ile yatırımcıları bir araya getirdi. 10’uncu yılda jüri tarafından belirlenen 100 proje, ATO Congresium’da görücüye çıktı. 350 start-up’ın yatırımcılarla B2B görüşme gerçekleştirdiği etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.

Bakan Varank, özel sektörün girişimcilik ekosisteminin kar getiren bir alan olduğunu anlamaya başladığını belirterek “Bizzat yatırımcılar artık girişimcilerin peşinde koşmaya başladı ve bu ivme gittikçe devam edecek.” dedi. İklim, çevre, enerji ve sosyal krizleri odağına alan etki yatırımcılığının tüm dünyada öne çıktığını kaydeden Bakan Varank, “Finansal getiriyle birlikte sosyal ve çevresel etkiyi odağına alan bir girişim sermayesi fonunu ilk kez ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu uygulamayı da yine Ankara Kalkınma Ajansımız ile birlikte devreye alacağız.” diye konuştu.

268 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ

TechAnkara Proje Pazarı, Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2011 yılında hayata geçti. Proje pazarına, Ankara’daki teknoloji geliştirme bölgeleri, OSB’ler, üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları, kuluçka merkezleri gibi girişimcilik ekosisteminin paydaşları destek verdi. Bu yıl şartları sağlayan 268 yenilikçi proje; yenilikçilik, ticarileşme potansiyeli, pazar potansiyeli, sosyal ve çevresel fayda gibi başlıklarda jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu.

59 JÜRİ İNCELEDİ

Toplam 59 jüri üyesinin incelediği projelerden 100’ü etkinliğin yapıldığı ATO Congresium’da kendilerine ayrılan stantlarda projelerini tanıtmaya hak kazandı. 100 projeye, Temmuz ayındafinansal okuryazarlık, sürdürülebilirlik, yaratıcı endüstriler, start-up hukuku, yatırıma hazırlık gibi başlıklarda eğitimler verildi.

100 YENİLİKÇİ GİRİŞİM

Eğitimler sonucunda 100 girişim, ATO Congresium’da düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı’nda bir araya geldi. Sağlık teknolojilerinden giyilebilir teknolojilere, savunma sanayisinden endüstri 4.0 uygulamalarına kadar birçok alandaki yenilikçi girişimler görücüye çıktı.

TechAnkara Proje Pazarı’nın açılışı nedeniyle ATO Congresium’da bir tören düzenledi. Etkinliğe Bakan Varank’ın yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, ATO Başkanı Gürsel Baran, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri katıldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler