EKONOMİ

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı genelge ile tüm kamu kurumlarına yönelik olarak harcamaların gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu kurumlarına gönderdiği genelgeye göre, taşıt edinimi ve kiralanması, temsil, tören ve ağırlama ve tanıtım giderleri başta olmak üzere birçok alanda kapsamlı kısıtlamalara gidilecek. Genelgede tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağız aktarıldı.

Genelge kapsamında bulunan idareler, genelgenin düzenlediği konularda kendi içlerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle bu kapsamda elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz 2023'e kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirecek.

TAVİZSİZ SAĞLANACAK

CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun'un bildirdiğine göre genelgede mevcutta bulunan tasarruf önlemlerine uyulması istendi. O kalemler ise taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderler şeklinde.

Genelgede tasarruf uygun gerçekleştirilecek bu kalemler denildi. Kamu kurumlarında temsil, ağırlama, tören, tanıtım, personel giderleri, personel servisi gibi giderlere dikkat çekildi. Bu genelgede belirtilen kurallara uymakla yükümlüdür kamu kurumları vurgusu yapıldı. Depreme ayrı bir parantez açıldı. Son dönemdeki vergi artışlarına ilişkin artışların deprem maliyetini karşılamak için yapıldığına vurgu yapıldı. Şimşek'in imza attığı o genelgede "Deprem kaynaklı maliyetler haricindeki tüm harcamalar yeniden gözden geçirilmeli" vurgusu yapıldı ve tasarruf takibi de tavizsiz sağlanacak denildi.

Peki nasıl bu takip yapılacak? O da genelgede belirtildi ve bir takvim de belirtildi ve zamanlama çizildi. Bu elde edilen tasarruflar ve alanlar diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı'na resmi yazı ile bildirilecek.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler