EKONOMİ

Bakan Alparslan Bayraktar, Bigadiç Granül Bor Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir Bigadiç’te yapımı tamamlanan Granül Bor Üretim Tesisleri’nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Bugün açılışını yapacağımız tesis ile bor ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Bu fabrikada yıllık 35 bin ton üretim kapasitesine ulaşmış oluyoruz" dedi.

İşte Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları:

Uluslararası doğal gaz boru hatlarıyla, doğal gaz depolama tesislerimiz ile sıvılaştırılmış doğal gaz alanında tüketimimizin üzerinde bir kapasiteye ulaştık. Bu sayede Türkiye olarak komşumuz Bulgaristan'a sınırımızın olmadığı Macaristan'a, Sırbistan'a ve Romanya'ya doğal gaz ihraç ediyoruz.

Hedeflerimiz belli, ideallerimiz belli, bu konularda inancımız tam. 

Üzerinde önemle durduğumuz diğer bir önemli alan da tabii kaynaklarımız yani madenlerimiz. Zira ülkemizin ciddi bir maden potansiyeli var. Maden çeşitliliğinde dünyada 10 ülkenin arasındayız. 

Önümüzdeki süreçte bu rezervleri daha hızlı şekilde ekonomiye katmamız, sanayimizi daha da geliştirmemiz ve sadece hammadde değil, daha fazla nihai ürün üretmemiz yani katma değerli madencilik anlayışıyla hareket etmemiz gerekiyor.

Bu ürünleri üretim ve ihracat odaklı büyüme modeli sayesinde uluslararası pazarlara sunmak istiyoruz.

Eti maden olarak bu alanda çok yoğun bir çalışmanın içindeyiz. 

"ÜLKEMİZ BOR REZERVİNDE DÜNYA LİDERİ KONUMUNDA"

Dünya bor rezervlerinin yüzde 73'üne sahip olan ülkemiz bu alanda üretim kapasitesi, teknolojik alt yapısı, endüstriyel ürün yelpazesi ve kalitesiyle dünya lideri konumundadır. 

Bugün açılışını yapacağımız tesis ile bor ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Bu fabrikada yıllık 35 bin ton üretim kapasitesine ulaşmış oluyoruz. 

Bu yatırımın hayata geçmesinde emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler