HABER

Aydın’ın Germencik ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı

Aydın'ın Germencik ilçesinde maki yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle ormana da sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 7 uçak, 8 helikopter ve karadan yapılan müdahale ile devam ederken, alevler bazı yerleşim yerlerine ulaştı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci CNN TÜRK’te son durumu aktarırken, ‘Söke-Germencik arasında vatandaşlarımız yola çıkmasın, ulaşım güçlükle sağlanıyor.' çağrısında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ortaklar Mahallesi Gümüşyeniköy mevkiindeki zirai alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisi geniş bir alana yayılarak Söke Argavlı Mahallesi sınırlarına ulaştı. Ormanlık alana sıçrayan yangın nedeni ile ekipler seferber oldu. Bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme, TOMA, AFAD, Jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yangına karadan arazözler ile müdahale edilirken, havadan 7 uçak, 8 helikopter alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

"YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR"

Alevlerin Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'nde ormanlık ve zirai alanda etkili olduğu, bazı yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi. Bazı vatandaşların evlerini ve hayvan damlarını suyla ıslatarak alevlere karşı önlem aldığı görüldü.

"SÖKE GİRİŞİ TRAFİĞE KAPATILACAK"

Yangın nedeniyle Aydın İzmir Otobanı Germencik Gişeleri'nden Söke girişi istikameti önlem amacıyla trafiğe kapatılacağı, ulaşımın eski yoldan sağlanacağı öğrenildi.

'SÖKE-GERMENCİK YOLUNA ÇIKILMASIN'

Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci CNN TÜRK’te, ‘Yangın yerleşim yerlerine yakın ama önlem aldık. Söke-Germencik arasında vatandaşlarımız yola çıkmasın, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İtfaiye araçları benzinlik etrafında konuşlandı. Herhangi can kaybı veya yaralı yok.’ açıklamasında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler