HABER

Aydın’da iş yerinde patlama sonrası yangın: Ölü ve yaralılar var

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i ağır 5 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken itfaiye ekipleri binadaki yangını kontrol altına aldı. Patlamada hayatını kaybeden 7 kişiden 4'ünün kadın, 3'ünün çocuk olduğu öğrenildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 kişiyi gözaltına aldıkları öğrenildi.

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2'nci katından atladığı belirtildi.

BAKAN KOCA: YARALILARIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sonrası yaralıların durumuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda %80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor" dedi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Aksoy, "7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biri ağır beş tane de yaralımız söz konusu. Olay yeri inceleme, itfaiye, sağlık ekiplerimiz müdahale etti. Maalesef üzücü bir hadise yaşadık. Çalışanın verdiği ilk bilgi, bir koku olduğu, tüp getirildiği ve onun kontrol edilmesi sırasında patladığı yönünde. Tabi kesin sonuçlar itfaiye ve olay yeri incelemeyle ortaya çıkacak." dedi.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aydın/Nazilli’de bir restoranda meydana gelen tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nazilli’ye ve Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişiler gözaltına alınmıştır. Rabbimiz, insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın." dedi.

5 KİŞİYE GÖZALTI

Yangın sonrası Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda 5 kişiyi gözaltına aldıkları öğrenildi.

ETKİNLİKLER İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli'de meydana gelen patlama sonrası bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

AMBULANSLAR HAZIR BEKLETİLİYOR

Olay yerinden son gelişmeleri aktaran İHA muhabiri Ali Soydemir, "4 ambulans yoğun güvenlik tedbirler altında içeridekileri alıp hastanelere götürdü. 3 ambulans hazırda bekletiliyor. Yoğun güvenlik önlemleri var. Patlamadan etkilenen şahısların yakınları olaya girmek için çaba gösteriyor. Polis etten duvar örmüş durumda. Vali olay yerinde şu an yetkililerden bilgi alıyor." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler